Διανύουμε μια εποχή που η τεχνολογία έχει μπεί για τα καλά στην ζωή μας. Ο καθένας μας πλέον ότι θέλει να βρεί, το κάνει μέσω νέων τεχνολογικών μέσων, κινητών, tablet και υπολογιστών. Γλυτώνουμε χρόνο και κόπο και κάνουμε εξικονόμιση σε γραφική ύλη.

Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ο όγκος της γραφικής ύλης είναι εξαιρετικά μεγάλος. Μπορεί κάθε δημοτικό συμβούλιο να εμπεριέχει 20 τουλάχιστον θέματα, που για το καθε ένα θα χρειαστούν 10 με 15 σελίδες τουλάχιστον.

Το 2015 ο δήμος Λέσβου έκανε πραγματικότητα την τεχνολογική μετάβαση των δημοτικών συμβουλίων σε χρήση tablet. Χαρακτιριστικό απόσπασμα από δημοσιευμα εφημερίδας της περιοχής είναι το εξής:

“Ο αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός που έκανε την εισήγηση και είδε με ικανοποίηση τη θετική ανταπόκριση του σώματος, υποστήριξε πως το όφελος του δήμου σε ετήσια βάση, θα ανέλθει στις 21.800 ευρώ, από εξοικονόμηση χαρτιού και κούριερ και στις 108.000 ευρώ σε βάθος πενταετίας.
Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της προμήθειας των tablet αν δηλώσουν συμμετοχή και οι 45 δημοτικοί σύμβουλοι, θα φτάσει στις 9.000 ευρώ.”

Θα μπορούσε και ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων να πραγματοποιήσει μια τέτοια τεχνολογική μετάβαση και τα οφέλη θα είναι αρκετά.

Καταρχάς ο κάθε δημοτικός σύμβουλος διεθέτοντας από ένα tablet θα μπορεί πολύ εύκολα να αρχειοθετεί τα αρχεία των κειμένων όλων των δημοτικών συμβουλίων που έχουν περάσει και να τα βρεί πολύ εύκολα με μια αναζήτηση. Η εξοικονόμηση του χαρτιού θα είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με το κόστος αγοράς των tablet.

KANTE LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ EVIATHEMA.GR ΣΤΟ FACEBOOK -->

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here