Γιάννης Καλαβρής: “Αναδρομικά συνταξιούχων…Κοροϊδία από την Κυβέρνηση”

Γιάννης Καλαβρής

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Του Δικηγόρου Ιωάννη Καλαβρή

Όπως είναι γνωστό χιλιάδες συνταξιούχοι όλης της χώρας περιμένουν με αγωνία την απόφαση της Κυβέρνησης για τη καταβολή των αναδρομικών αποδοχών( κομμένες επικουρικές και δώρα) που δικαιούνται όσοι είχαν ασκήσει αγωγές για τη διεκδίκηση τους σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ενώ, λοιπόν, οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια ευελπιστούν η Κυβέρνηση να τηρήσει την υπόσχεση της ότι θα χορηγηθούν τα αναδρομικά που έχει επιδικάσει το ΣτΕ, τα οποία βέβαια δεν έχουν καταβληθεί ακόμη, οι υπόλοιποι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν είχαν προσφύγει στα δικαστήρια φαίνεται ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να λάβουν και αυτοί αναδρομικά.

Εδώ, όμως, υπάρχει μια μεγάλη αδικία σε βάρος αυτών των συνταξιούχων αφού η Κυβέρνηση τους παραπλάνησε με ψεύτικες υποσχέσεις ότι δεν χρειάζεται να τρέχουν όλοι στα δικαστήρια και ότι η οποιαδήποτε δικαστική απόφαση θα είχε καθολική εφαρμογή σε όλους τους συνταξιούχους.
Μάλιστα ήταν ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου τότε της Κυβέρνησης κ. Πέτσας ο οποίος με δηλώσεις του προέτρεπε τους συνταξιούχους να μην υποβάλλουν αγωγές γιατί δεν υπήρχε λόγος.

Έτσι, όσοι πείστηκαν να μην προσφύγουν στα δικαστήρια, φαίνεται ότι δεν θα πάρουν τίποτα.
Επειδή, λοιπόν, αυτό αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία για ακόμη άλλη μια φορά των συνταξιούχων, οφείλει η Κυβέρνηση αν σέβεται έστω και λίγο τους συνταξιούχους τους οποίους παραπλάνησε με ψεύτικες υποσχέσεις, να καταβάλει τα αναδρομικά από τις περικοπές των επικουρικών και των δώρων σε όλους ανεξαρτήτως αν έχουν προσφύγει ή όχι στα δικαστήρια.

Σε αντίθετη περίπτωση, αποδεικνύεται περίτρανα ότι αυτή η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει και αυτές τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες με περισσή αναλγησία παρά τις ψεύτικες διακηρύξεις και υποσχέσεις της.