Η Αφροδίτη άργησε…Μια μέρα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

του Ε.Δ.Ι.

Ο μήνας που πέρασε (Μάιος 2021), αν θα μπορούσε να έχει μία συγκεκριμένη θεματική, θα ήταν η εμφάνιση και ο τρόπος.

Μία το αλλιώτικο Πάσχα που δυναμίτισε την σχέσεις ακραίων και μετριοπαθών ορθοδόξων (αλλά πάντα θα διεγείρει την όρεξη όλων για «περιτύλιγμα»), μία το σταδιακό άνοιγμα που μας βγάζει, σιγά-σιγά, από τους περιορισμούς μας, μία το body shaming της «εθνικής» μας αοιδού και φυσικά οι πρώτες ζέστες που κάνουν άλλους/ες να σφίγγονται και να λαδώνονται και άλλους/ες να «τρέμουν» στη θέα της παραλίας. Αυτά και τόσα ακόμα, έστω κι αν ο COVID-19 ζει ανάμεσά μας, κάναν τον Μάη μήνα της εμφάνισης.

Αλλά μήπως δεν μας φτάνει ένας μήνας;

Μήπως όλη μας τη ζωή (ή ένα μεγάλο μέρος της) την καταναλώνουμε για την «μόστρα»;
Κάπου κοντά στην εκπνοή του 20ου αιώνα σε ένα κατηχητικό (ναι έχω φοιτήσει πολλά χρόνια) άκουσα να μας λένε· «Στην Αμερική τα παιδιά ντύνονται έτσι, που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις αν είναι αγόρια ή κορίτσια!» Χωρίς να το πολυπιστέψαμε τότε, το ζούμε σήμερα κι εδώ.
Κάποιοι (αν και χαρακτηρίζονταν, εξ αιτίας της περιβολής τους, συντηρητικοί) το είδαν αρκετά πρώιμα, να φυτρώνει και να καλλιεργείται αυτό το «χορταράκι» της εμφάνισης στη χώρα μας και διασκέδασαν κάθε ταμπού, προσκαλώντας τους ανθρώπους «όπως είναι». Άλλοι πάλι που ενδύονται την αυτοδιάθεση ανοίγματος προς όλους όταν αντιπολιτεύονται, αλλά επιφυλάσσονται όταν κυβερνούν, παίζουν με την εμφάνιση και τον τρόπο συμπεριφοράς, όπως δεν δίστασαν να παίξουν με την ασφάλιση, την υγεία, την διπλωματία και τόσα άλλα που επωμίζονται, όταν τους τα αναθέτουμε.

Και τώρα, εν ετει 2021 που κάθε τι είναι ανεκτό αν είναι εφικτό, και σεβαστό ή υπολογίσιμο αν είναι μαζικό ή μειονοτικό, αναδύθηκε και η «πολιτική θεωρία» της εμφάνισης ή του τρόπου!
Στην αρχή γέλασα με πίκρα σκεπτόμενος ότι η «Αρία φυλή» της ομορφιάς ζητά την θέση που κατέχει και της ανήκει! Έπειτα έμεινα με την πίκρα, διότι όχι μόνο διαπίστωσα ότι το body/behaviour/dress code είναι αξιωματικές σταθερές της κοινωνίας μας, αλλά ότι το να υποστηρίζεις τα παραπάνω κιλά σου ή τα στραβά σου πόδια, τους θηλυκούς σου τρόπους ή την ανδροπρέπειά σου, την ασύμβατη με τις κοινωνικές νόρμες και επιταγές της μόδας εμφάνισή σου, είναι -αντί για αυτονόητο- ακτιβισμός, τον οποίο στη χώρα μας έχουν αναλάβει, μεταξύ άλλων και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα!

Κρίμα που η κοπέλα (της οποίας το όνομα δεν αναφέρω όχι από πολιτική ορθότητα, αλλά επειδή μέχρι σήμερα δεν τη γνώριζα και ίσως γιατί το χρονοντούλαπο που ανήκει, την ξέρει ήδη) εκφράζει ως προσωπικές απόψεις αυτό που πραγματικά συντριβεί την παγκόσμια (αναπτυγμένη) κοινωνία μας, την πάση θυσία προσπάθειά μας να αρέσουμε γενικώς, να εμφανιζόμαστε ευπρεπώς και να συμπεριφερόμαστε ουδετέρως! Αν κάποιος διαφωνεί γι’ αυτό, ας δοκιμάσει να βγει στην αγορά εργασία με ασύμβατη ενδυμασία… Εδώ κοτζάμ αναφανδόν ουδετερόφυλος και στο βωμό της βουλευτικής καριέρας «άντρεψε»!

Τούτη η κοινωνία δεν θα πάψει να πάσχει όταν γλυτώσει από τους «άσχημους», αλλά από τους υποκριτές…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ στον Δήμο Χαλκιδέων – Απόφαση απόρριψης κόλαφος της ελεγκτικής επιτροπής σε ανάθεση σύμβασης της ΔΕΥΑΧ

Χαλκίδα Ευβοίας: Περιστατικά κατάχρησης εξουσίας της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας – Έκαναν “ντου” σε δημοσιογράφο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Τροχαίο στο Αλιβέρι Ευβοίας: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην είσοδο της πόλης [ΦΩΤΟ]

Άγρια καταδίωξη της Γ ΟΠΚΕ στο Προκόπι – Αναστάτωσε την περιοχή η επικίνδυνη οδήγηση του 20χρονου Χαλκιδαίου οδηγού – Παραλίγο να πατήσει προσκυνητές τα ξημερώματα της Πέμπτης

Χαλκίδα: “Μπούκαραν” μέσα σε φούρνο και ξάφρισαν την ταμειακή μηχανή

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο