Η Καθαρή Ενέργεια και τα Αιολικά Πάρκα στην Εύβοια: Συνδυασμός του τερπνού με το ωφέλιμων

δαςδς

Είμαστε υπέρ της διείσδυσης των λεγόμενων καθαρών μορφών ενέργειας, αλλά κατά του τρόπου που αυτές πραγματοποιήθηκαν και τώρα θέλουν να επεκταθούν στον Νομό μας.

Διαπιστώνεται μια αύξηση της επενδυτικήςδραστηριότητας στον τομέα των ΑΠΕ, με την υποχρέωση της χώρας, να τις προωθήσει με νομικά δεσμευτικούς όρους ως το 2030.

Ήδη όμως μετά μία 20ετία ανεμογεννητριών στην Εύβοια, μοιάζει να υπάρχει, η ίδια εικόνα με την ανεξέλεγκτη δόμηση το 1960 στην Αθήνα.

Εκτός βέβαια του γεγονότος, ότι δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες, η εικόνα είναι, ότι προκλήθηκαν περισσότερα προβλήματα, τουλάχιστον για τις τοπικές κοινωνίες, από το όποιο όφελος.

Με τη νέα πρόθεση να δημιουργηθούν 5 ή 6 νέα αιολικά πάρκα σε όλη την Εύβοια, προτείνουμε, όπως εξάλλου και το κυβερνών κόμμα έγραφε στο προεκλογικό πρόγραμμά του: 1ον την περάτωση του φράγματος Μανικίων και 2οντην κατασκευή του φράγματος του Δήμου Μεσσαπίων -Διρφύων που είναι απόλυτα αναγκαία, τόσο για την υδροηλεκτρική ενέργεια που μπορούν να παράξουν, όσο κυρίως για την άρδευση και ύδρευση των δύο αυτών Δήμων που υποφέρουν, κυριολεκτικά από λειψυδρία, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Παράλληλα, εκτός των θετικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα δημιουργηθούν πολυάριθμες θέσεις εργασίες και περαιτέρω περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών αυτών.

Περίμενα, πως στην πρώτη μετεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στα Ψαχνά με κεντρικό προσκεκλημένο και ομιλητή τον υπουργό Γεωργίας κοΜάκη Βορίδη, οι υπεύθυνοι διοργανωτές και προϊστάμενοι αξιωματούχοι, αντί να ανταλλάσσουν μεταξύ τους παράσημα και πλακέτες,θα δέσμευαν! τον Υπουργό, για την δρομολόγηση των δύο αυτών σημαντικών έργων, αρμοδιότητας του Υπουργείου του.

Οφείλουν λοιπόν να το πράξουν άμεσα! Με αιχμή του δόρατος, τους δύο εμπλεκόμενους Δημάρχους, τόσο τον Θανάση Μπουραντά που γνωρίζει όσο λίγοι τα θέματα που αφορούν το ημιτελές φράγμα των Μανικίων, όσο και τον Γιώργο Ψαθά που αγωνίζεται νυχθημερόν ιδιαίτερα σε ένα τεράστιο Δήμο που υπέστη μεγάλες καταστροφές με την πυρκαγιά τον περασμένο χρόνο και δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη για τους πληγέντες κατοίκους και την περιοχή.

Όπως λέει ο σοφός λαός μας, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Γιατί δυστυχώς, μια και η ημέρα σήμερα είναι επετειακή, η Εύβοια εκτός νέων θέσεων ανεργίας δεν έχει δει ακόμη τίποτα. Ας γνωρίζουν όμως, πως νέες ανεμογεννήτριες δια της πλαγίας οδού όπως σχεδιάζουν, οι Ευβοείς δεν θα τις δεχτούν.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πρώην Βουλευτής Ευβοίας

Πρώην Νομάρχης Ευβοίας

Πρώην Τακτικό Μέλος Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών Ε.Ε. στις Βρυξέλλες