in

Πέφτουν οι μάσκες κύριε Υφυπουργέ…

Πέφτουν οι μάσκες κύριε Υφυπουργέ

Σιγήν ιχθύος τηρεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με το μείζον θέμα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, παρατείνοντας την αγωνία των εργαζομένων οι οποίοι δεν λαμβάνουν ξεκάθαρη απάντηση από τον εκπρόσωπο τους στη Βουλή και στην Κυβέρνηση, αναφορικά με το μέλλον της εταιρίας και το δικό τους και των οικογενειών τους.

Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι αυτό που συνήθως κάνει ο κ. Κεδίκογλου είναι – εντέχνως – να αποφεύγει να πάρει σαφή θέση για τη ΛΑΡΚΟ. Μάλιστα το 2020 σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι “αν βρεθεί ιδιώτης επενδυτής να ενισχύσει τη ΛΑΡΚΟ με νέα κεφάλαια δεν θα σωθεί η λειτουργία της” για να προσθέσει ότι σε δύο μήνες θα ξεκινούσε η διαδικασία των προκηρύξεων για τα μεταλλεία και το εργοστάσιο ώστε να υπάρξει μόνον ένας πλειοδότης επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλους διεθνείς ομίλους.

Επίσης δεν είχε παραλείψει να αναφερθεί και στα υπέρογκα πρόστιμα που καλείται να αποπληρώσει το ελληνικό Κράτος και έχουν επιβληθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Από την άλλη, ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να υπενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2019 στην προεκλογική του, τότε, ομιλία είχε δηλώσει κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψουν να κλείσει η ΛΑΡΚΟ και θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που φυσικά θα σήμαινε και την εξασφάλιση της εργασίας των υπαλλήλων.

Σήμερα, τι έχει να πει ο κ. Κεδίκογλου για το σχέδιο της Κυβέρνησης και το προαπαιτούμενο για την ιδιωτικοποίηση που είναι η ταυτόχρονη απόλυση του συνόλου των εργαζομένων;

Γιατί δεν ενημερώνει σχετικά με την πορεία ιδιωτικοποίησης και εξεύρεσης επενδυτή;

Τι έχει να πει στους εργαζόμενους στους οποίους η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απολυθούν πριν το τέλος Φεβρουαρίου;

Τι απαντάει στο σωματείο που κάνει λόγο για “σχέδιο κρεμάλα”, που προβλέπει ανεργία και εξαθλίωση;

Κύριε Υφυπουργέ η τοπική κοινωνία και οι εργαζόμενοι περιμένουν ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές για το… όνειρο θερινής νυκτός που προσπαθείτε να παρουσιάσετε για να αποκομίσετε προσωπικά οφέλη…

Προς το παρών το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εργαζόμενοι πνέουν τα μένεα εναντίον του….

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε καμία είδηση!!

Written by Σωτήρης Μπαρσάκης

Ο Σωτήρης Μπαρσάκης είναι δημοσιογράφος, σχεδιαστής ιστοσελίδων και φωτογράφος. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας πρώην
Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και πληροφοριακών Συστημάτων Αγίου Νικολάου και Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο πρόγραμμα Cyber Security / Κυβερνοασφάλειας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
.

Είναι Ιδιοκτήτης του Barsakis Media Group . Από το 2021 είναι μέλος στην Ένωση Ιδιοκτητών Δημοσιογράφων Περιοδικού Τύπου ( ΕΔΙΠΤ ) Από το 2019 είναι τακτικό μέλος της ΕΔΗΠΗΤ. Από το 2016 είναι μέλος της Ένωσης γραφιστών Ελλάδος. Ενώ επίσης είναι και μέλος του Emedia.

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός, έχοντας το ηλεκτρονικό ραδιόφωνο rapradio.gr  Με συνεντεύξεις από αρκετούς ράπερ όπως ο Mad Clip και ο Slogan.

Ως ερευνητής ο Σωτήρης Μπαρσάκης για θέματα του ανεξήγητου και θρησκειών έχει γράψει σε αρκετά περιοδικά και εφημερίδες του χώρου της Εναλλακτικής αναζήτησης ενώ διατηρούσε και το ερευνητικό blog εναλλακτικής αναζήτησης strangefiles.net όπου φιλοξενούσε συνεντεύξεις διάσημων ερευνητών όπως ο συγγραφέας και ψυχολόγος Γιώργος Ιωαννίδης, ο Συγγραφέας και Ερευνητής Θανάσης Βέμπος, ο συγγραφέα David Rankine, ο υπεύθυνος επί των θεμάτων UFO της Βρετανικής Κυβέρνησης Nick Pope, ο Ερευνητής επί των θεμάτων αποκρυφισμού Donald Tyson, η μεταφράστρια των Βιβλίων του Harry Potter και συγγραφέας Καίτη Οικονόμου  o πρώην Πράκτορας του FBI Ben Hansen, ο ερευνητής Aaron Leich.

To 2016 δημιούργησε το athensradio.online μαζί με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Αλέξανδρο Μολφέση.

Από το 2014 είναι τεχνικός υπεύθυνος του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Έχει κατασκευάσει ιστοσελίδες όπως του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, του Γενικού Χειρουργού Διαμαντή Θωμά, της Μελίνας Κανά, του Γιατρού - Ακτινολόγου Γεώργιου Κουμέλλη κα.

ΚΡΟΥΣΜΑ_ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ_ΔΗΜΟΤΙΚΟ_ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Κορονοϊός – Εύβοια: Πόσα κρούσματα βρέθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας

Πανικός στα Ψαχνά: “Γυαλιά καρφιά” τα έκανε σε καφέ μπαρ μεθυσμένος θαμώνας