Τα θετικά του Κορονοϊού

koronoios 1

Ανεξάρτητα από την έκταση που έχει πάρει, κοστίζοντας χιλιάδες ζωές, και μακάρι να είναι περιστασιακός όσο πιο ανώδυνα γίνεται, ο κορονοϊός αποδεικνύεται τελικά ότι έχει αρκετά θετικά τόσο για την κοινωνία μας όσο και για εμάς τους ίδιους ξεχωριστά.

Ας ξεκινήσουμε με το βασικό όπου φάνηκαν τα κενά στον τομέα της υγείας. Καλό βέβαια θα ήταν να μην υπήρχαν αυτά τα κενά και να είμαστε προετοιμασμένοι σε κάθε ιό που απειλεί ανθρώπινες ζωές. Το αμέσως επόμενο είναι ότι το σύστημα εκπαίδευσης ανανεώνεται με online μαθήματα. Πολύ σημαντικό για τους μαθητές όλων των ηλικιών να μην μείνουν πίσω στην ύλη των μαθημάτων τους. Επίσης πολλές δουλειές κατάφεραν και έγιναν εξ αποστάσεως αλλά και δημιουργήθηκαν αρκετές ευκαιρίες για δουλειά online.

Έπειτα άρχισε να καθαρίζει η ατμόσφαιρα, η θάλασσα και η γη. Πλέον βγαίνουμε έξω και εισπνέουμε καθαρό αέρα. Έτσι λοιπόν εκτιμήσαμε τι σημαίνει “βγαίνω έξω”.
Αφιερώσαμε χρόνο τόσο στον εαυτό μας όσο και στην οικογένεια μας συνειδητοποιώντας τα λάθη μας αλλά και τις ωραίες στιγμές που πρέπει να περνάμε με τους δικούς μας ανθρώπους.
Παρόλα αυτά βγάλαμε βόλτα και τα κατοικίδια αλλά και κάποιοι πήραν και αδέσποτα δίνοντας τους μεγάλη χαρά. Ακόμα η τιμή της βενζίνης έφτασε και κάτω από το 1,30 ευρώ το λίτρο.

Μάθαμε να πλένουμε σωστά τα χέρια μας και γενικά να είμαστε πολυ προσεκτικοί σε θέματα υγιεινής. Τέλος ανακαλύψαμε τον αθλητισμό στο σπίτι μας και ελπίζω να τον κρατήσουμε και όταν “φύγει” ο κορονοϊός, διότι είναι απαραίτητος για την υγεία μας. Κλείνοντας το βασικότερο από όλα αυτά είναι ότι μάθαμε ΚΑΛΑ ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε και πρέπει να την προσέχουμε σαν τα μάτια μας.