Θανάσης Τάρτης – Ακήρυχτος πόλεμος στην άσφαλτο: Όχι άλλο αίμα – Φτάνει πιά

Τροχαίο

Συντετριμμένη είναι η κοινωνία μας για την τραγική απώλεια τριών συνανθρώπων μας , που θυσιάστηκαν στο βωμό της ασφάλτου και προστέθηκαν στην μακάβρια λίστα.

Του Δικηγόρου Αθανάσιου Τάρτη

Φτάνει πια. Δυστυχώς, άλλα τρία εικονοστάσια θα προστεθούν στην άκρη κάποιου δρόμου μ’ ένα εικόνισμα, ένα καντήλι και λίγα λουλούδια. Επιτέλους κύριοι αρμόδιοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας και δώστε την ενδεδειγμένη λύση, και μη καταγράφετε απλά το πρόβλημα.

Πρέπει να ασχοληθούμε γενικά με το πρόβλημα των δρόμων και της οδηγικής συμπεριφοράς, όχι μόνο όταν γίνεται κάποιο δυστύχημα. Γνωρίζετε ότι έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων στην Ευρώπη;

Δυστυχώς, στα τροχαία τα θύματα είναι το μέλλον της χώρας μας.

Καθημερινά νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Ζωές καταστρέφονται στους επικίνδυνους δρόμους, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους τους και το χειρότερο είναι ότι, λες και το έχουμε αποδεχτεί σαν φυσικό φαινόμενο, που συμβαίνει στους άλλους.

Επειδή, βέβαια, τα τροχαία οφείλονται κατά κύριο λόγο σε ανθρώπινους παράγοντες ή παραλείψεις (υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, κακοτεχνίες, κακή ποιότητα οδικού δικτύου χωρίς φωτισμό). Το κυριότερο; Παντελής έλλειψη οδικής παιδείας!

Θεωρώντας, λοιπόν, ότι και πρέπει και μπορούμε να μηδενίσουμε τα θανατηφόρα τροχαία στον νησί, θα συμβάλλουμε μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων, στα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, όπως αυτά θα υποδειχθούν από την τροχαία.

Το νησί μας «πληρώνει» βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο κάθε χρόνο. Οι καθυστερήσεις στην κατασκευή οδικών έργων και η ελλιπής οδική ενημέρωση και παιδεία συνθέτουν ένα καταστροφικό και θανατηφόρο μίγμα.

Ας ελπίσουμε να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις μας, για μία συνετή οδηγική συμπεριφορά.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη στις οικογένειες των θυμάτων , για τον πρόωρο χαμό τους. Δεχθείτε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου.