Θανάσης Τάρτης: “Για άλλη μια φορά η πολιτική της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την υγειά”

Θανάσης Τάρτης

Για άλλη μια φορά η πολιτική της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την υγειά

Του δικηγόρου Αθανάσιου Τάρτη

Η καθυστέρηση που επέδειξε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των αιτιών που σχετίζονται με τις ελλείψεις φαρμάκων στην εγχώρια αγορά, δεν δικαιολογούν.

Οι ανεξέλεγκτες εξαγωγές και ο ανεπαρκής σχεδιασμός της κρατικής φαρμακαποθήκης (ΙΦΕΤ) έχουν οδηγήσει στην έλλειψη βασικών φαρμάκων και αυτό ταλαιπωρεί κυρίως ασθενείς και φαρμακοποιούς.

Παράλληλα, τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας δεν θα βοηθήσουν την
χώρα να αντιμετωπίσει έγκαιρα αυτές τις ελλείψεις, γιατί είναι ήδη σε έξαρση γρίπη και αναπνευστικές ιώσεις. Και ας βρήκαν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε νέα αύξηση τιμών στο όνομα της επάρκειας.

Και αναρωτιέμαι για ακόμη μία φορά, γιατί τόσα χρόνια το πρόβλημα των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων δεν έχει επιλυθεί, ενώ στις ανακοινώσεις τους όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (πολιτεία-εταιρίες-χονδρεμπόριο-φαρμακεία-ασθενείς) τάσσονται υπέρ της επίλυσής του;

Ένα γνωρίζω σίγουρα, ότι η κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων απόψεων θέτει την οικονομική διάσταση υπεράνω της ανθρώπινης υπόστασης. Πώς όμως είναι δυνατόν, οι κοινωνίες που αποκαλούνται ανθρωποκεντρικές να θέτουν τους κανόνες του ελευθέρου ανταγωνισμού υπεράνω του αγαθού της υγείας;

Δυστυχώς για άλλη μία φορά η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη βλάπτει σοβαρά την Δημόσια Υγεία.

Διαβάστε Επίσης