Θανασης Τάρτης: “Η νεολαία μας δεν μπορεί να εξαπατηθεί με προεκλογικά χαρτζιλίκια”

ταρτισ

Η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αποτύχει στα μεγάλα προβλήματα και αυτό είναι σαφές και ξεκάθαρο! Ενώ την ύστατη στιγμή προσπαθεί να εξαγοράσει την ψήφο των νέων ή την αποχή τους, με το άπαξ χαρτζιλίκι στις νέες και νέους μας των 18 και 19 ετών.

Του υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ευβοίας Θανάση Τάρτη

Η νεολαία μας κύριοι της κυβέρνησης, αποτελεί το κομμάτι της κοινωνίας που έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση που βίωσε ο τόπος μας την τελευταία δεκαετία, ωστόσο είναι αυτό το ίδιο κομμάτι που κρατάει ζωντανή την ελπίδα. Και αυτό οφείλουμε να στηρίξουμε αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη, αν θέλουμε να μιλάμε για μέλλον. Αυτή η νεολαία μας, κ. Μητσοτάκη δεν είναι αφελής όσο θέλετε να πιστεύεται, δεν μπορεί να εξαπατηθεί με προεκλογικά χαρτζιλίκια και «καθρεφτάκια», από τις κινήσεις πανικού και απελπισίας σας δίνοντάς τους 150 ευρώ για να πάνε να ψηφήσουν!

Οπισθοδρόμηση, δίχως αμφιβολία, δεν πάνε καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση, δεν πάνε όπως μας τα λένε στις δημοσκοπήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε μελέτη που διεξάγεται, οι νέοι μεταξύ 17-34 δηλώνουν απογοητευμένοι και θυμωμένοι. Πως μπορείς να μην είσαι θυμωμένος όταν η ανεργία στις ηλικίες 17-34 παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τη χώρα μας να έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ, τη στιγμή που όσοι εργάζονται υποαμείβονται.

Τα παιδία μας… σαν τα μάτια μας, γιατί είναι η ελπίδα μας, γιατί είναι το φυτώριο για το μέλλον αυτού του τόπου. Τα παιδιά μας, είναι τα νέα μυαλά με τις φρέσκες ιδέες, είναι το brand name της Εύβοιας, της πατρίδας μας!

Η οικονομική κρίση, οδήγησε πολλούς νέους από το νησί μας, με ακαδημαϊκά και εργασιακά προσόντα στην αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στο εξωτερικό. Η σύγχρονη μορφή μετανάστευσης είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπινου κεφαλαίου, που θα μπορούσε να συντελέσει στην εξέλιξη της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης του τόπου μας.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με την πολιτική του, στήνει για τη γενιά της κρίσης γέφυρες επιστροφής στην Ελλάδα και στηρίζει εκείνους που έμειναν στον τόπο τους τα δύσκολα χρόνια, που πάλεψαν και πίστεψαν στις δυνατότητες της πατρίδας μας.

Στο πρόγραμμά μας κρίνεται αναγκαίο ένα στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων, με μέτρα που αγγίζουν κάθε νέο, τον επαγγελματία και επιχειρηματία, τον φοιτητή, τον νέο αγρότη, τους νέους γονείς, γιατί πιστεύουμε ότι η νέα γενιά της Ελλάδας δεν αποτελεί απλώς το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά συμβάλλει και στη διαμόρφωσή του.

Η Εύβοια έχει νέους και νέες με έμπνευση, ενέργεια, καινοτόμες ιδέες, ταλέντο και ικανότητες, βασικά συστατικά για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του τόπου μας και θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η νεολαία μας είναι το brand name μας!

Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρωτοπόρο κόμμα στην Ελλάδα στη στήριξη με πράξεις, στις διεκδικήσεις και τα οράματα της νεολαίας.

Σήμερα όμως, χρειάζονται ολιστικές πολιτικές και ενσωμάτωση καλών πρακτικών από άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ώστε να δοθούν λύσεις και να μπορέσει η νεολαία να δει φως στο τούνελ των σκοτεινών κι αδιέξοδων πολιτικών που έχει επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση.

Η πολιτική αλλαγή είναι κοντά!

Έλα στo VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ