Θανάσης Τάρτης: “Με καλάθια και με κοροϊδία δεν βγαίνει ο χειμώνας”

Θανάσης Τάρτης

Του Δικηγόρου Αθανάσιου Τάρτη

Η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η κοινωνία με την ακρίβεια, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δεν λύνουν το πρόβλημα.

Με καλάθια και με κοροϊδία δεν βγαίνει ο χειμώνας, πλέον η λαϊκή παροιμία «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» δεν έχει χώρο στην αξιοπρέπειά μας.

Δυστυχώς, οι έχοντες και κατέχοντες με πολιτική ανοχή, μετακύλησαν όλες τις επιβαρύνσεις στον λαό.

Εκείνος που βιώνει την ανασφάλεια από τις οδυνηρές συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μόνο αποστροφή και αηδία μπορεί να νιώσει με όλη αυτή την αναδυόμενη σήψη που αποπέμπει το παρακράτος. Από τις συναλλαγές τους και τις λυκοφιλίες τους, ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτε απολύτως.

Όσο για το αφήγημα η «διεθνή διάσταση του φαινομένου» που επικαλείται η κυβέρνηση κάθε φόρα, για να κρύψει το σκοτεινό πλαίσιο που συνδιαμορφώνει, που νομιμοποιεί, και συγκαλύπτει… Όπως έκανε με την πανδημία, το ίδιο κάνει τώρα με την ακρίβεια και τις υποκλοπές… Έχει γκρεμιστεί.

Μην ξεγελιέστε με τον μηχανισμό που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της ακρίβειας. Είναι κοροϊδία, γιατί μαζεύει χρήματα μέσω της κοινωνικά άδικης, έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ), για να εμφανίζεται μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως «ο μάγος με τα δώρα» -μιας και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα- που δήθεν στηρίζει τους πιο ευάλωτους πολίτες.

Και όσο για το αν «η χώρα μας εισέρχεται σε μια νέα εποχή οριστικής ρήξης με το ψέμα, τη φαυλότητα, τον επικίνδυνο λαϊκισμό, την προδοσία, το ξεπούλημα της πατρίδας, τους ευτελισμούς των θεσμών, τα σκάνδαλα, το απύθμενο πολιτικό θράσος και μίσος, την κυριαρχία του μικροκομματικού συμφέροντος και της ιδεολογίας της παραμονής στην καρέκλα με οποιοδήποτε κόστος» που έλεγε ο Μητσοτάκης το 2019, αποδείχθηκε περίτρανα το ψέμα του και ευτελίζει το πολίτευμα και τον ρόλο του ως πρωθυπουργός.

Δυστυχώς, το ξεκαθάρισμα των πολιτικών και επιχειρηματικών λογαριασμών, ο λαός είναι αυτός που το πληρώνει.