Το μεγάλο τίμημα (ή Cachet) των παραθρησκευτικών

Από τον αξέχαστο Μάρτιο του 2020, με δυό λόγια, ζούμε αλλιώς.

παραθρησκεια

Πέρα όμως από κάθε προσπάθεια εκπολιτισμού της συμπεριφοράς μας και πίσω από την κουρτίνα της πρόσβασης στην υγεία απ’ όλους και για όλους, ξεπροβάλλουν το ακατανίκητο ένστικτο αυτοσυντήρησης και η αδηφάγα ανάγκη επικράτησης που γεννά τον πόλεμο.

Από τη μια, λοιπόν, συνιστάται η καλλιέργεια της προσωπικής ευθύνης, υπέρ εαυτών και αλλήλων -με ένδυμα επιστημοσύνης- και από την άλλη υφέρπει ο ατομισμός της αυτοδικαίωσης κουκουλωμένος με μανδύα θρησκείας.

Στο στρατόπεδο της ευθύνης -ευτυχώς- εντάχθηκαν οι πιο πολλοί, έστω κι αν ο καθένας το κάνει στη δική του ώρα. Στο λημέρι της «θρησκείας» όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου ομαλά και όσο περνάει ο καιρός εξυγίανση δεν φαίνεται.

Την ίδια ώρα που η πλειοψηφία πολιτείας, κοινωνίας και επίσημης εκκλησίας φάνηκε να τα δίνουν όλα για την υγεία (επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, υγειονομικό προσωπικό, ενημέρωση, περιορισμοί, στάση οικονομίας, τήρηση μέτρων προστασίας κλπ), οι αντιφρονούντες «πνευματικοί» επιδίδονται σε συνεχές ανίερο αλισβερίσι με διαφωνίες, αρνήσεις (του κάθε Κοσμά, Σεραφείμ, Αμβρόσιου κ.ά), επιφυλάξεις (του οποιουδήποτε εν Ελλάδι κληρικού ή λαϊκού «φωστήρα» που δεν έχει ούτε προπτυχιακή ενασχόληση με επιστημονικό κλάδο που να εμπλέκει ιατρική και θεολογία) και ολιγωρίες (συνόδων, μητροπολιτών, εφημερίων κλπ απέναντι στην υγειονομική παραβατικότητα).

Όλα τα παραπάνω είναι φαινόμενα παραθρησκείας;

Φυσικά και είναι! Διότι όταν το κράτος ορίζει νόμους και δεν τους υπακούς, γίνεσαι παρακράτος. Όταν η θρησκεία -που ισχυρίζεσαι ότι ανήκεις- θεσπίζει κανόνες και δεν συντάσσεσαι με αυτούς τί είσαι;

Για ποιό λόγο ανθεί η παραθρησκεία;

Γιατί το δικό τους πιστεύειν-θρησκεύειν ή όπως θέλετε πείτε το, δεν υπόκειται ή δεν θέλουν να υπόκειται σε νόρμες;

Για τον απλούστατο και ισοδύναμο με την αίρεση, αμαρτωλό λόγο, το κέρδος!

Μην παρεξηγηθώ, ασφαλώς οι κάθε είδους και θρησκείας κρατικοδίαιτοι κληρικοί δεν κερδίζουν άμεσα και ατομικά από αυτή την συμφορά (άλλοι έχουν σ’ αυτό την πρώτη θέση). Αλλά άλλα συστήματα και συμφέροντα που ξεπερνούν και την συνωμοσιολογία των παράθρησκευτικών σίγουρα επωφελούνται.

Ενορίες που σήκωσαν το φλάμπουρο της αυτονόμησης, γεμίζουν τα παγκάρια τους με οβολούς αρνητών. Παραθρησκευτικές οργανώσεις και αδελφότητες που αυξάνουν τα μέλη τους και οι συνδρομές των, αν ευαγγελίζονται ομολογία μη χρήσης μάσκας, αντεμβολιασμού κοκ (Αλήθεια όλα αυτά τα σωματεία έχουν νόμιμο καταστατικό λειτουργίας και καθαρά λογιστικά βιβλία;). Μητροπόλεις που συνεχώς χάνουν τις νόμιμες εισφορές τους λόγω lockdown αλλά δεν τις αρνούνται από τους κατά τόπους ανυπάκουους εφημερίους (γι’ αυτό και τους χαϊδεύουν τ’ αυτιά), αλλά και Μητροπόλεις με αρνητή δεσπότη που γίνονται πόλος «πνευματικής» και εμβασματικής έλξης των όπου γης ψεκασμένων.

Μα είναι μόνο αυτά;

Εδώ ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα το πάει «λάου-λάου» με την θρησκεία, όποια κι αν είναι αυτή.

Με εντολή υπουργού/ών έπαψε να λειτουργεί όλη η Ελλάδα, αλλά οι εκκλησίες έκλεισαν με διάγγελμα πρωθυπουργού! Λες και δεν ξέρουν ότι η αυτοκέφαλη (κάποτε ακέφαλη και εσχάτως πολυκέφαλη) εκκλησία της Ελλάδος, για το κράτος, είναι μια -από τις πολλές- γραμματείες του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ακούραστους υγειονομικούς, αλλά όχι για απείθαρχους ιερουργούς(!;!;) και ευκαίρως ακαίρως ένας βουλευτής ή μια βουλευτίς να πληροφορεί την ολομέλεια ή και τους ψηφοφόρους του/της ότι θα εκκλησιαστεί, θα κοινωνήσει και ό,τι άλλο απορρέει από τα θρησκευτικά καθήκοντα, λες και γι’ αυτό εξελέγη…

Ασφαλώς δεν εξελέγη γι’ αυτό. Αλλά πώς θα επανεκλεγεί αν δεν βγει φωτογραφία συνεσταλμένος/η με τον δεσπότη, λαμπαδοφόρος/ούσα με τον αρχιμανδρίτη, ελεήμων και φιλάνθρωπος με τον παπά της ενορίας ή της γειτονιάς κλπ; Εδώ ένας Τσίπρας (και πόσοι άλλοι πριν απ’ αυτόν;) αποκάλεσε τον Ιερώνυμο «πατέρα» (άλλο ένα «όχι» που έγινε «ναι»).

Μπροστά στο κέρδος (οικονομικό, ψηφοθηρικό και κάθε τι άλλο) δεν φτουράει ο θάνατος κι ας είναι οι νεκροί χιλιάδες. Μπροστά στην προσπάθεια για τα υλικά και τα πρόσκαιρα, δεν μας πτοεί ο φόβος και η ανάγκη του άλλου. Μπροστά στον χρυσό και τον άργυρο, τυφλωνόμαστε και δεν βλέπουμε την άλλη πλευρά της ζωής. Μπροστά στων πνευματικών τέκνων και υπηρετών και ψηφοφόρων το πλήθος και τον θόρυβο χάνεται ο θρήνος των πενθούντων.

Καιρός ο καθένας να βρει και να κρατήσει την θέση του, πριν τον βάλουν, επιτέλους, στον πάγκο του.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Θήβα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πανικός στην Κάρυστο: 50χρονος αυνανιζόταν μπροστά σε κοριτσάκια στο λιμάνι – Επεισοδιακή σύλληψη

Χαλκίδα: 44χρονος στα χέρια της Αστυνομίας για κλοπή σε σπίτι – Είχε ξαφρίσει τηλεόραση και εργαλεία

Εύβοια: Πέθανε 55χρονος εμβολιασμένος από κορονοϊό

Τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφεία της Elpedison

Ποινική δίωξη στην παίκτρια γνωστού ριάλιτι που συνελήφθη με 7,8 κιλά κοκαΐνη – Τα «παίρνει πάνω του» ο σύντροφός της

Καιρός – Στην Εύβοια τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης σήμερα Πέμπτη – Τι έγινε στις πυρόπληκτες περιοχές

ΣΟΚ στη Χαλκίδα: Πήγε να την σκοτώσει με το κηροπήγιο μπροστά στα μάτια του παιδιού τους

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι