Υποκλοπές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στόχο τη συγκάλυψη και ψάχνει σωσίβιο σε άχρηστους προπαγανδιστές.

26 Αυγούστου 2022, 9:09 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Θανάσης Τάρτης

γράφει ο  Δικηγόρος Αθανάσιος Τάρτης 

Ο πανικός του Μαξίμου να απαξιώσει το θέμα των υποκλοπών και ιδιαίτερα την παράνομη παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και να κάνει επίκληση στην «εθνική ασφάλεια», καταδεικνύει την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτό γίνεται ακόμα πιο φανερό όταν η κυβέρνηση διοχετεύει και οι προθυμότατοι παπαγάλοι της στα ΜΜΕ το υιοθετούν άκριτα και υποστηρίζουν ότι αυτός ο «Μακιαβέλι ΚΥΠατζής», που ονομάζεται Κοντολέων, έκανε του κεφαλιού του και παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, χωρίς να λέει τίποτα στον Πρωθυπουργό και στον ανιψιό του, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Αν ζούσε στις μέρες μας ο Ευγένιος Ιονέσκο, θα σήκωνε τα χέρια ψηλά. Το Θέατρο του παραλόγου, στο οποίο μεγαλούργησε, έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.

Ο ελληνικός λαός δεν είναι αφελής, δεν ξεγελιέται με τα σενάρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επειδή «πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη» και ψελλίζουν γελοίες δικαιολογίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στόχο πλέον τη συγκάλυψη και ψάχνει σωσίβιο σε άχρηστους προπαγανδιστές και επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, για να σβήσει τα ίχνη των παρακολουθήσεων – παράνομων και νόμιμων – και να στήσει επί της ουσίας μία μεγάλη επιχείρηση συγκάλυψης.

Ενώ με την χθεσινή του δήλωση – αν είναι αλήθεια όσα είδαν το φως της δημοσιότητας – ο νέος Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Θεμιστοκλή Δεμίρης, ο οποίος ανέφερε: «έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, a priori κανείς δεν εξαιρείται…», τον εξέθεσε και προκάλεσε μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση και ζητείται η απόλυτη προτεραιότητα της διερεύνησής του.

Η αλήθεια θα έρθει στο φως και οι υπαίτιοι θα αποκαλυφθούν γιατί είναι ζήτημα Δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει καμία προσπάθεια κουκουλώματος. Άλλωστε από τις αρχές του Αυγούστου προαλείφονταν οι χθεσινές εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο.

Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στην πρόθεση για εξεταστική επιτροπή, αφενός για την εξιχνίαση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, αφετέρου για τη σχέση του predator, του κακόβουλου λογισμικού που μετατρέπει τις τηλεφωνικές συσκευές σε «κάμερες παρακολούθησης», με το ελληνικό κράτος.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθούν σε αυτό το σημείο και οι New York Times που κάνουν λόγο στο θέμα των υποκλοπών σημειώνοντας ότι πρόκειται για «σκάνδαλο που θυμίζει τα χρόνια της χούντας», ενώ μιλούν για ένα «μυστικό αστυνομικό κράτος που πραγματοποιεί εκτεταμένες παρακολουθήσεις» και που όπως αποκαλύπτει, μόνο πέρυσι δόθηκαν εντολές για πάνω από 15.000 παρακολουθήσεις. Ενώ το Μαξίμου λοιδόρησε τον δημοσιογράφο Alexander Clapp που το έγραψε… μέμφοντας τον ότι απευθύνεται σε μη σκεπτόμενους αναγνώστες!

Και όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, στην ομιλία του στη Βουλή: «Αυτή η προσπάθεια που έγινε, εις βάρος της δημοκρατικής παράταξης θα δώσει δύναμη ανατροπής, όλων αυτών που απεργάζονται, αυτά τα σκοτεινά σενάρια εις βάρος των θεσμών και της δημοκρατίας».

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.