73χρονος παραβίασε μεθυσμένος ολόκληρο τον κώδικα κυκλοφορίας οδηγώντας επικίνδυνα από το κέντρο της Αθήνας έως την Παλλήνη

μεθη

Ένας 73χρονος συνελήφθη από την Αστυνομίας ο οποίος υπό την επήρεια μέθης παραβίασε ολόκληρο τον ΚΟΚ οδηγώντας επικίνδυνα από το κέντρο της Αθήνας έως την Παλλήνη. 

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στις 06.20 το πρωί της Δευτέρας να οδηγεί επικίνδυνα στη Βασιλίσσης Σοφίας στη διασταύρωση με την Ακαδημίας όπου δεν υπάκουσε στο σήμα να σταματήσει που του έκαναν.

Η καταδίωξη ξεκίνησε με τον  73χρονο να διασχίζει το Κολωνάκι, τους Αμπελόκηπους, τη Μεσογείων και την Αττική Οδό οδηγώντας άκρως επικίνδυνα, με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν διακριτικά.

Παραβίασε 17 κόκκινα φανάρια, καβάλησε πεζοδρόμια θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντες άλλων αυτοκινήτων, αλλά και τους πεζούς ενώ ακινητοποιήθηκε στην συμβολή των οδών Αγίας Ιουλιανής και Ιδομενέως στην Παλλήνη.

Ο 73χρονος οδηγός βρέθηκε θετικός στο αλκοτέστ, ενώ, όταν τελικά σταμάτησε, βγήκε έξω από το αυτοκίνητο σαν να μην είχε γίνει τίποτα.

Στον 73χρονο βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις: 17 κλήσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 2 για κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, 1 για παράβαση διπλής διαχωριστικής γραμμής και μία για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Επίσης επιβλήθηκε και πρόστιμο 12.560 ευρώ, του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.