in

Ανατριχιάζει ο δικηγόρος του 15χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό του συμμαθητή του: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για παιδιά»!

Ίλιον δικηγόρος του 15χρονου κατηγορείται

Άλλος ένας φερόμενος ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον, αναμένεται σήμερα Τετάρτη, να απολογηθεί ενώ όλα δείχνουν ότι υπάρχει και ένας όγδοος κατηγορούμενος που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

Με το στόμα «ανοιχτό» έχουν μείνει όσοι παρακολούθησαν τα όσα είπε ο δικηγόρος του ενός κατηγορουμένου, Εμμανουήλ Διαμαντάρας, μιλώντας για την υπόθεση, υπεραμυνόμενος του εντολέα του τόνισε ότι ο 15χρονος κατηγορούμενος ήταν «ένας απλός θεατής», «ένα παιδί στο όριο της προφυλάκισης ηλικιακά, που σημαίνει ότι ο νόμος μπορεί και να αναγνωρίζει ότι αυτά τα παιδιά είναι παιδιά. Είναι παιδιά ηλικιακά είναι παιδιά και με την έννοια του νόμου»!

«Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν κληθεί και οι γονείς από τις υπηρεσίες. Εγώ αυτό που προσπαθώ να πω δεν είναι ότι κάποιος που κάνει κάτι να μην τιμωρείται, αλλά είναι 15 χρόνων αυτά τα παιδιά και πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό. Όσο σκληρό και να είναι το βίντεο και οι πράξεις, τα παιδιά είναι στο όριο της προφυλάκισης ηλικιακά, που σημαίνει ότι ο νόμος μπορεί και να αναγνωρίζει ότι αυτά τα παιδιά είναι παιδιά. Είναι παιδιά ηλικιακά είναι παιδιά και με την έννοια του νόμου. Ένας εκ των γονέων με όρισε συνήγορο. Μίλησα με τον γονέα ενός εξ αυτών είναι η κλασική περίπτωση γονέα που έχουν κάνει τα πάντα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους, να πάρουν σπίτι να φτιάξουν υποδομές για να μπορέσουν να έχουν χρήματα και άφησαν το πιο σημαντικό, την επιτήρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντάρας.

«Το παιδί αυτό δεν έχει συμμετοχή στο βίντεο, είναι απλός θεατής. Όχι ότι αυτό δεν έχει απαξία, αλλά είναι απλός θεατής. Τα ναρκωτικά δεν βρέθηκαν στο σπίτι του παιδιού που υπερασπίζομαι, βρέθηκαν στο σπίτι ενός άλλου από την παρέα που τα δικαιολόγησε, γιατί ο πατέρας του έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας από ένα εργατικό ατύχημα, και στο πλαίσιο της φέρεται να μπορεί να κάνει τέτοια χρήση. Τα ναρκωτικά και οι ζυγαριές ακριβείας βρέθηκαν σε διαφορετικά σπίτια», συμπλήρωσε ο κ. Διαμαντάρας.

«Ο δικός μου πελάτης μου είπε ότι ήταν δύο περιστατικά, και στο ένα δεν ήταν γιατί είχε φροντιστήριο, ενώ στο άλλο φαίνεται ότι προσπάθησε να το σταματήσει φωνάζοντας. Όσοι έχουν προφυλακιστεί είναι παρόντες στο βίντεο, αλλά δεν ξέρω εάν αυτό θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους. Συνολικά κατηγορούνται 12 παιδιά, μεταξύ αυτών και 4 κορίτσια. Κατά την καταγγελία του παιδιού τουλάχιστον στο ένα ήταν παρόντα και τα κορίτσια. Το θύμα αναφέρει και άλλα περιστατικά ήσσονος σημασίας, ότι τον θώπευαν στο σχολείο ή στη βόλτα στο πλαίσιο του ”πειράγματος”. Δεν υπήρχαν βιασμοί στα κορίτσια. Τα βίντεο έχουν φωνές από όλους τους άλλους εκτός απ΄ το ίδιο το θύμα», είπε χαρακτηριστικά.

Για το πότε πληροφορήθηκαν οι γονείς για τα βίντεο ο κ. Διαμαντάρας εξήγησε πως, «Το είπε μετά από μερικές μέρες στη μητέρα του, ότι έχει γίνει αυτό το περιστατικό. Η μητέρα του δε το κατάλαβε στην αρχή, όπως μου είπε και η ίδια και δεν κατάλαβε την σοβαρότητα της κατάστασης. Είπε στη μητέρα του ότι έχουν γυριστεί 2 βίντεο τέτοια και ότι το ένα το πήρε από μία ομαδική συνομιλία που έχουν και το άλλο ήταν παρών. Δεν το περιγράφει ο ίδιος ως βιασμό, γι’ αυτό δεν το κατάλαβε η μητέρα. Προκύπτει ότι το βίντεο το έχουν αυτοί που συμμετείχαν και άλλο ένα άτομο που το ήθελε επειδή του το ζήτησαν οι καταγγέλλοντες».

Αναφορικά με προφίλ του ενός κατηγορούμενου τόνισε πως, «Ο δικός μου εντολέας φαίνεται ότι δεν έχει θέματα που θα τον έκαναν να προβεί σε τέτοιες διαδικασίες. Όμως όλα τα παιδιά φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα, και το θύμα, κυρίως οικογενειακά θέματα». Σοκάρει όμως όταν συνεχίζοντας αναφέρει ότι «το παιδί που κακοποιήθηκε, συνεχίζει να πηγαίνει στο ίδιο σημείο συνάντησης και μετά από τις κακοποιητικές πράξεις σε βάρος του. Τα παιδιά είχαν το σημείο συνάντησης σε αυτό το σπίτι, έκαναν παρέα από το γυμνάσιο. Όταν ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία μεταδίδει βία, είναι σίγουρο ότι έχει δεχθεί βία. Οι γονείς είναι σοκαρισμένοι. Είναι άνθρωποι του μόχθου και της οικογένειας».

Την Τρίτη 27/12, άλλοι δύο ανήλικοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους κι έτσι μέχρι στιγμής είναι πέντε οι έφηβοι που βρίσκονται στη φυλακή, ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ακόμη ένας ανήλικος και αναζητείται άλλος ένας. Ταυτόχρονα, εξετάζεται και ο ρόλος τεσσάρων κοριτσιών, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μπροστά στα βασανιστήρια που υπέστη ο 15χρονος. Ο έκτος έφηβος που φέρεται να συμμετείχε στα περιστατικά βιασμού του 15χρονου συμμαθητή τους βρίσκεται εκτός φυλακής υπό περιοριστικούς όρους καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη.

Οι ανήλικοι που έχουν προφυλακιστεί αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες: συμμορία, ομαδικός βιασμός κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία. Οι ανήλικοι που κατηγορούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται τις κατηγορίες του βιασμού καθώς όπως φέρεται να υποστηρίζουν όλα έγιναν στο πλαίσιο μιας πλάκας, ενός παιχνιδιού: «Όλο αυτό ήταν μία πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι, άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε».

Ο προφυλακισμένος μαθητής που τράβηξε τα επίμαχα βίντεο υποστήριξε πως δεν είχε καμία φυσική συμμετοχή στους ομαδικούς βιασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε πως: «Όταν ξεκίνησε το αστείο εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή! Στην αρχή απλώς κοιτούσα ενώ κάποια στιγμή κάποιος από την παρέα με παρότρυνε να τραβήξω βίντεο την σκηνή με όλους τους εμπλεκόμενους φίλους μου. Το πρώτο βίντεο που τράβηξα το έστειλα αποκλειστικά στους παρευρισκόμενους, καθώς οι ίδιοι μου το ζήτησαν και σε κανέναν άλλο».

Βιασμός

Σοκ: 15χρονος κατήγγειλε απόπειρα βιασμού από το σύντροφο της μητέρας φίλου του

Θανάσης Ζεμπίλης

Θανάσης Ζεμπίλης: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η «Παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών! Τις πρώτες μέρες του 2023 η συμβασιοποίηση του έργου.