Ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό στον 23χρονο «δράκο» των Εξαρχείων

drakos

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του 23χρονου, επονομαζόμενου και «δράκου» των Εξαρχείων σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο «δράκος των Εξαρχειων» οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα και ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Παρασκευή (24/11) και ώρα 11.00 στην 22η Ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος είχε κρατηθεί προσωρινά στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού και αφέθηκε ελεύθερος μετά από κράτηση 12 μηνών τον περασμένο Αύγουστο. Η δίκη του έχει οριστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι στις 18 Νοεμβρίου, στις 14:00 επί της οδού Βαλτετσίου 52, ο δράστης επιτέθηκε και προσπάθησε να βιάσει ένα 13χρονο κορίτσι.

Επίσης στις 20 του μήνα, σχεδόν ένα τέταρτο μετά τις επτά το πρωί στην συμβολή των οδών Μπενάκη και Νικηταρά ο ίδιος άνδρας επιτέθηκε στην 29χρονη Κωνσταντίνα Τ., τη χάιδεψε σε ευαίσθητα σημεία, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει τον βιασμό αφού περίοικοι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Καρατομήθηκε ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού με αφορμή την υπόθεση του 23χρονου που συνελήφθη για τις σεξουαλικές επιθέσεις στα Εξάρχεια.

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη ζήτησε να διενεργηθεί ΕΔΕ για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του 23χρονου συλληφθέντα για τις απόπειρες βιασμού στα Εξάρχεια και την άμεση αντικατάσταση του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση του δράστη για τις απόπειρες βιασμού στα Εξάρχεια αναφέρεται πως «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού».

Κυνικός ο «Δράκος των Εξαρχείων»: Είχα άνεση, γιατί ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε

Κυνικός φαίνεται να ήταν στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο Δράκος των Εξαρχείων και να αποδέχτηκε τις κατηγορίες που δέχτηκε, τονίζοντας πως είχε άνεση, γιατί η αστυνομία δεν έκανε κάτι να τον σταματήσει, αν και μπορούσε.

«Φυσικά και είχα άνεση, φυσικά και ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε», είπε μεταξύ άλλων ενώ πρόσθεσε «ήμουνα στα χέρια σας τόσες πολλές φορές και όλες τις φορές ήμουν ελεύθερος. Και από εσάς και από τους δικαστές».