Χαλκίδα: 41χρονη λήστεψε και χτύπησε ηλικιωμένη στην μέση του δρόμου

Κατασχέθηκαν προστατευτικό κράνος μοτοσικλέτας και είδη ένδυσης που έφερε κατά την τέλεση των ανωτέρω εγκληματικών ενεργειών, καθώς και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, μία ληστεία και μία απόπειρα ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε περιοχές της Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, για τις ανωτέρω εγκληματικές ενέργειες ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη μία γυναίκα Αλβανικής καταγωγής 41 ετών, το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Μαρτίου στη Χαλκίδα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η συλληφθείσα:

• Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της της Τετάρτης 15 Μαρτίου, αφού στάθμευσε δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της με προστατευτικό κράνος μοτοσικλέτας, προσέγγισε μία ηλικιωμένη που βάδιζε στην περιοχή και αφαίρεσε την τσάντα που έφερε στον ώμο της, απωθώντας ταυτόχρονα την παθούσα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Η αφαιρεθείσα τσάντα περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα της ηλικιωμένης.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης  23 Μαρτίου, φορώντας ομοίως προστατευτικό κράνος μοτοσικλέτας, προσέγγισε μία άλλη ηλικιωμένη, την ώρα που εκείνη εξερχόταν από ανελκυστήρα ορόφου πολυκατοικίας και με τη χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκε να αφαιρέσει την τσάντα της, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει, καθώς η παθούσα αντιστάθηκε και η συλληφθείσα τράπηκε σε φυγή.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα προστατευτικό κράνος μοτοσικλέτας και είδη ένδυσης που έφερε κατά την τέλεση των ανωτέρω εγκληματικών ενεργειών, καθώς και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο διευκόλυνσης για την τέλεση αυτών.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Διάρρηξη σε καφέ στα Ψαχνά Ευβοίας τα ξημερώματα – Η κάμερα έπιασε τον δράστη την ώρα που άδειαζε την ταμειακή μηχανή [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Ερέτρια: Άτομα ρίχνουν βαρελότα έξω από σπίτι – Βίντεο ντοκουμέντο την ώρα της έκρηξης

Χαλκίδα: Αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα – Σώοι οι επιβάτες

Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που ασυνείδητος οδηγός παραβιάζει κόκκινο φανάρι στο κέντρο της Χαλκίδας

Χαλκίδα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό μετά από σύγκρουση ΙΧ και μηχανής

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ερέτρια: Τρεις συλλήψεις ανηλίκων για την έκρηξη στο γυμνάσιο την ώρα της εκδήλωσης

Εύβοια: Πανικός στο γυμνάσιο Ερέτριας μετά από έκρηξη την ώρα της γιορτής του σχολείου [ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Σταθμευμένο όχημα λαμπάδιασε