Χαλκίδα: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία μαμούθ – Συνολικά τέσσερις συλλήψεις από την ασφάλεια Τρίπολης

New Project 65

Σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Χαλκιδέων Εύβοιας εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης δύο φυτείες με 1059 δέντρα κάνναβης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, χθες, τέσσερα άτομα, συγκεκριμένα 58χρονη ημεδαπή και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 35, 51 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Ιούλιο, μαζί με δύο συλληφθέντες από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιοείτο στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης, αποσκοπώντας στην αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών.

dendryllia 1 4

dendryllia 1 1

Το πρωί της Τετάρτης 07-09 πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, έρευνα σε περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά -226- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,5- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

Η εγκληματική οργάνωση είχε συνολικά δύο φυτείες με σύνολο 1059 δέντρων κανναβης.

dendryllia 1 2

Σε χώρο κοντά στη φυτεία εντοπιστήκαν και συνελήφθησαν ο 51χρονος και ο 59χρονος, ενώ σε περιοχές των Δήμων Τανάγρας και Αθηναίων συνελήφθησαν και η 51χρονη και ο 35χρονος, επίσης, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, γεννήτρια πέντε κινητά τηλέφωνα και ζυγαριά ακριβείας, ενώ υπολογίζεται πως η εγκληματική οργάνωση από την συνολική της δραστηριότητα, θα αποκόμιζε παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον -2.500.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θήβας.