Χαλκίδα: Γνωστός επιχειρηματίας πίσω από το κύκλωμα που διακινούσε κεταμίνη – Που επεκτείνονται οι έρευνες της Αστυνομίας;

ΚΕΤΑΜΙΝΗΧΑΛΚΙΔΑΣΥΛΛΗΨΗ

Νέα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα για το διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και αναβολικών σε χώρες του εξωτερικού που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας. Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ των κατασχεθέντων ήταν και περισσότερα από 500 γραμμάρια κεταμίνης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, από τον περασμένο Φεβρουάριο διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών, τις οποίες τοποθετούσαν σε δέματα και ταχυδρομούσαν, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι είχαν στείλει δέματα σε ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία, Κροατία, Βέλγιο, Ισπανία και Ιταλία.

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2021 όταν έφτασαν στο Σικάγο δέματα από τα ΕΛΤΑ Χαλκίδας. Οι αμερικανικές τελωνειακές Αρχές άνοιξαν δύο από αυτά και εντόπισαν μέσα ναρκωτικά. Πριν από λίγες ημέρες, στις Αρχές Απριλίου, κατασχέθηκαν στο Σικάγο άλλα τρία δέματα – που επίσης ταχυδρομήθηκαν από την Χαλκίδα – τα οποία περιείχαν αναβολικά, ecstasy και μισό κιλό κεταμίνη.

Οι Αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ.. Έτσι, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 19/04 στη Χαλκίδα, συνελήφθησαν δύο μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένα. Πληροφορίες του eviathema.gr αναφέρουν ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι επιχειρηματίας, που διατηρεί καταστήματα εστίασης στη Χαλκίδα.

Η αστυνομική επιχείρηση που έγινε, ήταν αστραπιαία και στοχευμένη, προκειμένου να φτάσουν τα ίχνη εκείνων που έστελναν τα δέματα με τα ναρκωτικά, τα αναβολικά και την κεταμίνη σε χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το ενδεχόμενο το κύκλωμα να δρούσε στην Ελλάδα θα μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών με τις αρχές να προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν δοσοληψίες με κεταμίνη και αναβολικά και στην Ελλάδα, εκτός από το εξωτερικό, αλλά και για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δρούσε το συγκεκριμένο κύκλωμα.