Χαλκίδα: Στην δημοσιότητα στοιχεία δύο δραστών οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπές

New Project 2022 08 13T155511.601

Την Δευτέρα 18-07 είχε συλληφθεί μια γυναίκα Ελληνικής καταγωγής από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία είχε ταυτοποιήσει δύο ακόμα άτομα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σήμερα Σάββατο 13-08 Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίοι ενέχονται στην διάπραξη κλοπών από σπίτια σε περιοχές της Χαλκίδας.

Δείτε εδώ τα στοιχεία τους

Πρόκεται για τον 21 χρονο Β.Κ.

New Project 2022 08 13T155145.067

και την 21χρονη Κ.Β.

New Project 2022 08 13T155242.964

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22210 – 24574 και 22210 – 37033, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις α) της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερα άτομα που έχουν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και β) της παράνομης κατοχής όπλων από κοινού.

Ειδικότερα, Αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων σχετικά με διάπραξη κλοπών από οικίες, πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο (2) σπίτια, κατά την διάρκεια των οποίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο πιστόλια, δύο κυνηγετικά όπλα και μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος
Πέντε (5) ρολόγια, δυο (2) δαχτυλίδια, σταυρός με αλυσίδα και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια
Δύο συσκευασίες καρτών Sim
Από την έρευνα εξιχνιαστήκαν τρείς (3) κλοπές από οικίες σε περιοχές της Χαλκίδας, οι οποίες είχαν λάβει χώρα τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.