Χειροπέδες στην «παρέα» που σκότωσε τον Άλκη – Τους «πρόδωσαν» τα αποτυπώματα – Απολογείται ο 23χρονος

ΑΛΚΗΣ

Μέλη του ίδιου συνδέσμου του ΠΑΟΚ και φίλοι στα social media είναι το προφίλ των εννέα συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου ενώ σήμερα (07.02.2022) οδηγούνται στον ανακριτή οι 8 συλληφθέντες της Κυριακής με τον 23χρονος κατηγορούμενο να απολογείται.

Σε μια μεγάλη και πολύωρη επιχείρηση σε όλη τη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή, η αστυνομία κατάφερε να περάσει χειροπέδες σε άλλους οκτώ υπόπτους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και την επίθεση στους δυο φίλους του. Συνολικά, εκδόθηκαν 10 εντάλματα σύλληψης και πλέον αναζητούνται ακόμη δυο ύποπτοι.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, υπάρχουν αποδείξεις για όλους ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, καθώς και ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη και τον ρόλο που είχε ο καθένας στη φονική ενέδρα.

Οι οκτώ συλληφθέντες της Κυριακής συνδέονται με τον 23χρονο που ήδη κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. Όλοι τους είναι φίλοι στα social media και είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του ίδιου συνδέσμου οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, όπως και ο κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες (επτά Έλληνες κι ένας Αλβανός από 20 έως 23 ετών) έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Και επειδή στη βάση δεδομένων της αστυνομίας υπήρχαν τα αποτυπώματά τους, ταυτοποιήθηκαν όταν ελέγχθηκαν τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες της Κυριακής όπως αναφέρει το newsit.gr, είναι και ο πρώην ποδοσφαιριστής στα «τσικό» του ΠΑΟΚ Γ.Κ. , που πλέον εργάζεται σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και είναι οργανωμένος στη Θύρα 4. Ο Γ.Κ., ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που καταγράφονται σε βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση, είναι φίλος στο Facebook με τον 20χρονο Αλβανό, ο οποίος διέφυγε στην Αλβανία την επομένη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Θα εκδοθεί, επίσης και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο 20χρονος είναι, επίσης, στενός φίλος του 23χρονου που ήδη κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Οι δυο τους, τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία.

Οι Αρχές έχουν στην διάθεση τους βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται ο συγκεκριμένος 20χρονος να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη, καθώς επίσης και βίντεο στο οποίο εμφανίζεται κοντά στον σύνδεσμο που πήγαν, μετά τον φόνο, ο 23χρονος και οι συνεργοί της δολοφονίας.

Οι οκτώ συλληφθέντες που σήμερα (07.02.2022) θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνεται είδηση!