Δολοφονία Άλκη: Στην Ελλάδα ο 20χρονος Αλβανός – Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ EVIATHEMA 1

Ο 20χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, παραδόθηκε σήμερα (10.02.2022) στις αλβανικές αρχές στην Κορυτσά, συνοδευόμενος από τον πατέρα του. Περίπου στις 22.30 πέρασε τα σύνορα και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές, στην Κρυσταλλοπηγή.

Όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, στο newsit.gr, ο 20χρονος Αλβανός πήγε μόνος του στα σύνορα για να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές. «Εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Σπυράτος.

Ο 20χρονος κατευθένεται στη Θεσσαλονίκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλαδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

«Αυτό που ζω είναι μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όλα τα υπόλοιπα θα τα πω στον ανακριτή. Έχω καταλάβει για το ένταλμα σύλληψης από τις ειδήσεις και ξέρω ότι κάποιοι έχουν προφυλακιστεί. Για το ρόλο μου στο περιστατικό θα τον πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά ο 20χρονος Αλβανός, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου.

Να σημειωθεί ότι είχε διαφύγει στην Αλβανία, μαζί με την οικογένειά του, από την πρώτη στιγμή μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα είχαν επιβιβαστεί μαζί με τον πατέρα και τη γιαγιά του σε αυτοκίνητο και πήγαν στην Αλβανία από όπου κατάγεται.

Το μεσημέρι, ο πατέρας του νεαρού συνοδεύοντάς τον στον αξιωματικό υπηρεσίας του είπε: «Αυτός είναι ο γιος μου που ψάχνουν στην Ελλάδα».

«Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αλβανούς αστυνομικούς ο 20χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του newsit.gr.

Ο 20χρονος Αλβανός φέρεται να επέβαινε στο πρώτο αυτοκίνητο, που ανήκει στον 23χρονο με τον οποίο είναι φίλοι, αλλά και συγκατηγορούμενοι σε άλλη επίθεση με μαχαίρι.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε καμία είδηση!!