Έφοδοι της αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών στην Αττική

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑ ΘΗΒΑ ΧΑΛΚΙΔΑ

Εφόδους σε συνδέσμους σκληροπυρηνικών οπαδών και στην Αττική ξεκίνησαν εδώ και λίγη ώρα η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Πρόκειται για αστυνομική επιχείρηση που έρχεται σε συνέχεια αυτής που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τον εντοπισμό «πολεμοφοδίων» και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε επεισόδιο οπαδικής βίας.

Έρευνες σε συνδέσμους σκληροπυρηνικών οπαδών και στην Αττική ξεκίνησε εδώ και λίγη ώρα η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Πρόκειται για αστυνομική επιχείρηση που έρχεται σε συνέχεια αυτής που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τον εντοπισμό «πολεμοφοδίων» και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε επεισόδιο οπαδικής βίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει έφοδος σε σύνδεσμο οπαδών στο Ίλιον και σε άλλες περιοχές της Αττικής, με την ΕΛ.ΑΣ. να παραπέμπει σε επίσημες ανακοινώσεις μετά το τέλος των ερευνών.

Όλα αυτά έρχονται λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, με τις εξελίξεις να τρέχουν.

Βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος στη σκηνή του εγκλήματος

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει μεταφερθεί και δεύτερο μαχαίρι από την σκηνή του εγκλήματος για να εξεταστεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος, αλλά και για δακτυλικά αποτυπώματα. Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι δράστες επομένως δεν χρησιμοποίησαν ένα όπλο, χρησιμοποίησαν τουλάχιστον δύο, καθώς έχουν βρεθεί το δρεπάνι αλλά και το μαχαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 3 ημέρες είχε εντοπιστεί και το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, δίπλα σε σκουπίδια.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την αστυνομική έρευνα είναι ότι το κομβόι των αυτοκινήτων με τους χούλιγκαν ξεκίνησε από τον σύνδεσμο όπου έκανε έρευνα η αστυνομία και βρήκε πολλά πολεμοφόδια. Εκεί ο 23χρονος Αλβανός άφησε και το κινητό του τηλέφωνο μετά τη δολοφονία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Ο 23χρονος και δύο με τρία άτομα επέστρεψαν στον σύνδεσμο και πιθανότατα να άφησαν κάποια από τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν για την επίθεση σε βάρος των οπαδών του Άρη που οδήγησε στον θάνατο του 19χρονου Άλκη.

Κυβερνητικές πηγές για δολοφονία 19χρονου Άλκη: Βαρύς ο πέλεκυς για τον 23χρονο φερόμενο δράστη

Προσωπικό στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η τάχιστη διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη.

Ήδη, μετά τις διαδοχικές εφόδους που έγιναν σε οπαδικούς συνδέσμους οι διαδικασίες κινήθηκαν πολύ γρήγορα και και η απονομή δικαιοσύνης πλέον κινείται σε άλλους ρυθμούς τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Επισημαίνουν ότι ήδη ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Άλκη, καταδικάστηκε ήδη για κατοχή οπλισμού και αυτό όπως αναφέρουν γίνεται μετά την αυστηροποίηση διατάξεων του ποινικού κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουν χαρακτηριστικά ότι με την αλλαγή του νόμου 4855/12-11-2021 (άρθρο 63) μοναδική πλέον ποινή για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είναι η ισόβια κάθειρξη. Η ανθρωποκτονία από πρόθεση με τον Ποινικό Κώδικα του Ιουλίου του 2019 τιμωρείτο διαζευκτικά με την ποινή είτε της ισόβιας είτε της πρόσκαιρης κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών (δηλαδή από 10 έως 15 έτη).

Πηγή 

 

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA