Έκρυβε 57 κιλά κοκαϊνη αξίας 1.500.000 € – Η στιγμή που ανοίγουν τις βαλίτσες σε διαμέρισμα

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Η κοκαϊνη ήταν έτοιμη να διοχετευτεί και να πλημμυρίσει τα στέκια τοξικομανών σε ολόκληρη τη χώρα. Δείτε τις εικόνες από το Λουτράκι στην Κορινθία, που δημοσιοποίησε η αστυνομία…

Συνελήφθη χθες (28-05-2022), στο Λουτράκι Κορινθίας, πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 45χρονος αλλοδαπός, μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, για κατοχή με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην παράνομη εγχώρια αγορά μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με την δράση διεθνούς εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στην αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και πώληση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ελληνική επικράτεια, επετεύχθη μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων και δημιουργίας ατομικού “προφίλ”, ο εντοπισμός και η πιστοποίηση της δράσης του ανωτέρω μέλους του δικτύου.

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Λουτράκι Κορινθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 45χρονος αλλοδαπός. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα, που χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 συσκευασίες, που έφεραν το λογότυπο «23» και περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 57 κιλών και 215 γραμμαρίων.

Επίσης κατασχέθηκαν 225 ευρώ και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Επισημαίνεται ότι το προσδοκώμενο όφελος, από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας, υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ.

29052022gadanark001 29052022gadanark002 29052022gadanark003

Επιπρόσθετα, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών έχει ήδη αναπτυχθεί διεθνής συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη και των υπολοίπων μελών του εγκληματικού δικτύου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.