Εύβοια: Κινηματογραφική ένοπλη ληστεία στην Χαλκίδα – Πως η Ασφάλεια έπιασε τους δράστες [ΦΩΤΟ]

Εξιχνίαση ληστείας και απόπειρας από την Ασφάλεια Χαλκίδας

Εξιχνίαση μίας ληστείας και μίας απόπειρας ληστείας ήταν το αποτέλεσμα της προανακριτικής έρευνας των Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οι οποίες διαπράχθηκαν την Δευτέρα 12-09-2022 και την Τρίτη 30-08-2022 αντίστοιχα, σε περιοχές της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από την προανακριτική διαδικασία, για τις εγκληματικές ενέργειες ταυτοποιήθηκαν, κατά περίπτωση, τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα τρία άτομα Ελληνικής καταγωγής (εκ των οποίων η μία γυναίκα) και ένας αλλοδαπός.

Από τους εμπλεκομένους συνελήφθησαν τρία άτομα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Παρασκευής 30 /09 / 22 στη Χαλκίδα, με Ένταλμα σύλληψης, ένας εκ των φυσικών αυτουργών της ληστείας (Ελληνικής καταγωγής), ενώ πρωινές και μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 28-09-2022 στη Χαλκίδα, ο ημεδαπός και η ημεδαπή (φερόμενοι αρχικά ως παθόντες της ληστείας), για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος και των τεσσάρων κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία σε ληστεία, συνέργεια σε ληστεία, ψευδής κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα ως προς το χρονικό της ληστείας, το μεσημέρι της Δευτέρας ς12-09-2022, στην περιοχή της Χαλκίδας, δύο εκ των κατηγορουμένων (φυσικοί αυτουργοί) επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με καλυμμένη την πινακίδα κυκλοφορίας του, προσέγγισαν από αντίθετη κατεύθυνση ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και συγκεκριμένα ο ημεδαπός και η ημεδαπή που συνελήφθησαν, καθώς και ένας ακόμη ημεδαπός.

Αφού οι δράστες έριξαν το δίκυκλό τους με πρόθεση στην εμπρόσθια πλευρά του αυτοκινήτου και το ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν, με την απειλή όπλων, από τον οδηγό του οχήματος (ημεδαπός συλληφθείς και αρχικά φερόμενος ως παθών), ένα κινητό τηλέφωνο, από τον συνοδηγό του οχήματος ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα, ενώ από την συνεπιβάτη (ημεδαπή συλληφθείσα και αρχικά φερόμενη ως παθούσα) ένα ρολόι.

Όπως προέκυψε, σκοπός των δύο ατόμων που πραγματοποίησαν την ληστεία και των δύο συλληφθέντων που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ήταν να αφαιρέσουν το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, το οποίο προοριζόταν από τον παθόντα για την αγορά οχήματος από τον συλληφθέντα.

Ως προς το χρονικό της απόπειρας ληστείας, ο συλληφθείς ημεδαπός (φερόμενος αρχικά ως παθών στην ληστεία) από κοινού με τον αλλοδαπό κατηγορούμενο, τα ξημερώματα της Τρίτης 30-08-2022, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων περιοχής της Εύβοιας και με την απειλή όπλου, απαίτησαν από τον αλλοδαπό υπάλληλο του πρατηρίου, να τους παραδώσει τις εισπράξεις, όμως λόγω του ότι εκείνη την στιγμή προσέγγισε το πρατήριο για ανεφοδιασμό καυσίμων ένα άλλο όχημα, εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και τράπηκαν σε φυγή. 

FOTO 2 5

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρείς οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν, κατά περίπτωση και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι, το οποίο έφερε γεμιστήρα με (2) φυσίγγια,
  • (6) φυσίγγια πιστολιού,
  • (2) κουκούλες (τύπου «full face»), μάσκα με μαύρο κάλυμμα κεφαλής και (3) μάσκες (αποκριάτικες),
  • ρολόι χειρός, μαζί με το κουτί του, το οποίο είχε αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας,
  • (2) τσαντάκια που ομοίως είχαν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας,
  • σουγιάς και ναυτική φωτοβολίδα,
  • το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ,
  • (4) κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim,
  • είδη υπόδησης που σχετίζονται με την απόπειρα ληστείας. 

FOTO 3 3

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.   

FOTO 1 4