Εύβοια: Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας σε παντοπωλείο στην Χαλκίδα – “Χτυπήσαν” και φαρμακείο την επόμενη μέρα

ΛΗΣΤΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ2

Στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν μία ληστεία σε παντοπωλείο και μία απόπειρα ληστείας σε φαρμακείο, οι οποίες διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της Κυριακής 09-01-2022 και πρωινές ώρες της Δευτέρας 10-01-2022 αντίστοιχα, στην περιοχή της Χαλκίδας.

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο (2) δράστες που εμπλέκονται στις ανωτέρω υποθέσεις, ένας 29χρονος αλλοδαπός και ένας 23χρονος ημεδαπός, οι οποίοι εντοπίσθηκαν κατόπιν επιστάμενων αναζητήσεων σε περιοχές της Χαλκίδας, βραδινές ώρες της Τρίτης 11-01-2022 και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της ιδίας Υπηρεσίας, στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής, όπως είχε δημοσιεύσει το eviathema.gr, φορώντας κουκούλες και με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων μπήκαν μέσα σε παντοπωλείο, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Χαλκίδας και αφού απείλησαν την υπάλληλο, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 600 ευρώ. [Δείτε εδώ]

Ακολούθως την επόμενη μέρα, προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, πλην όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς η παθούσα αντιστάθηκε και τράπηκαν σε φυγή.

Από την πρόοδο της προανάκρισης, προέκυψε ότι οι δράστες, μαζί με έναν ακόμα 23χρονο ημεδαπό συνεργό τους, είχαν διαπράξει με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, το χρονικό διάστημα από 25-12-2021 έως την 11-01-2022, έξι (6) ακόμα κλοπές σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας.

Ειδικότερα είχαν προβεί στη διάρρηξη:

• (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν radio – cd, ηχεία, την μπαταρία ενός εκ των οχημάτων και άλλα αντικείμενα, καθώς και

• καταστήματος mini market, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη εμπορικού καταστήματος, εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν ομοίως χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν να απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή, στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

Την προανάκριση διενεργεί με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο YOUTUBE EVIATHEMA για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.&lt