Φρίκη από τα μηνύματα των συλληφθέντων για την υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ιλιον – Προσπάθησαν να σβήσουν το βίντεο

27 Δεκεμβρίου 2022, 4:46 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Φρίκη προκαλούν τα μηνύματα των συλληφθέντων ανηλίκων που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον.

Το μαρτύριο του παιδιού δεν είχε τέλος, καθώς, πέραν της κακοποίησης, είχε να αντιμετωπίσει και τη διακίνηση του βίντεο σε φίλους και συμμαθητές.

Όταν οι κατηγορούμενοι έμαθαν ότι ότι ο 15χρονος μίλησε στις Αρχές έσπευσαν να εξαφανίσουν το βίντεο που αποτυπώνει τις φρικιαστικές τους πράξεις. Τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι συλληφθέντες σοκάρουν.

– «Ποιος άλλος τα έχει ρε (…);»

– «Εγώ τα έχω, αλλά δεν τους έχω δει για να δείξω κάτι, ούτε θα έδειχνα. Μπορεί να πέρασαν από κανένα (…) και να έδειξε κάτι ο (…)»

– «Ο (…) δε νομίζω με τίποτα»

– «Ωραία, σβήστα, γιατί θα μας (…)»

– «Ούτε ο (…) νομίζω»

– «Και πρώτα εμένα»

– «Γιατί τι σού είπαν;»

– «Δε μου είπαν κάτι, αλλά το δικό μου Insta θέλει»

Πλέον, οι κατηγορούμενοι πανικοβάλλονται και φοβούνται ότι τα όσα κατέγραψαν θα τους «κάψουν». Έτσι επικοινωνούν με τους υπόλοιπους της συμμορίας.

– «Λοιπόν, άμα έχεις βίντεο με τον (…), σβήστα όλα, γιατί σας ψάχνουν»

– «Δεν έχω τίποτα»

– «Ωραία, άμα έχεις λέω, πες το και στον (…) και στους άλλους να τα σβήσουν»

– «Στείλε μου λίγο τα βίντεο με τον (…) που του βάζαμε (…)»

– «Δεν τα έχω»

– «Ο (…) μου επε ότι τα έχεις. Ωραία. Άμα τα έχεις σβήστα όλα, γιατί έχετε κάνει μ… και τα έχετε δείξει παντού…»

– «Δεν τα έχω ρε bro»

– «…και σας ψάχνουν. Ωραία, άμα τα έχεις λέω, σβήστα όλα»

– «Εγώ bro πουθενά δεν τα έχω δείξει, δεν ξέρω πώς έγινε»

– «Ε, δεν ξέρω, εγώ σού λέω απλά ότι σας ψάχνουν»

– «Κι εσένα δε σε ψάχνουν; Κάτι τέτοιο άκουσα»

– «Εμένα με χρέωσαν τσάμπα. Δεν ήμουν στο βίντεο που του κατεβάσατε το παντελόνι απ’ όσο θυμάμαι»

Στον Αυλώνα οι 5 ανήλικοι

Υπενθυμίζεται ότι στη φυλακή οδηγήθηκαν οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν για την υπόθεση ομαδικού βιασμού του 15χρονου.

Ο έκτος έμεινε εκτός φυλακής, καθώς βάσει του Ποινικού Κώδικα, για τον νεαρό, ο οποίος για μόλις 5 μέρες δεν είχε συμπληρώσει τα 15 του έτη, δεν επιτρέπεται να διαταχθεί από τις ανακριτικές Αρχές η προφυλάκισή του.

Οφείλει δε, να δίνει το «παρών» στο οικείο αστυνομικό τμήμα, να επισκέπτεται ψυχολόγο, καθώς και τον επιμελητή ανηλίκων. Εφόσον γίνει το δικαστήριο και καταδικαστεί θα οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης που ονομάζεται Ιδρυμα Αγωγής Νέων, τα γνωστά κι ως αναμορφωτήρια.

Οι ανήλικοι που διαπράττουν εγκλήματα και η ηλικία τους είναι από 12 έως και 14 ετών, τους επιβάλλονται θεραπευτικά μέτρα. Να επισκέπτεται κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και τον επιμελητή ανηλίκων.

Από την άλλη, όσοι έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη και υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον τους, φυλακίζονται σε κατάστημα κράτησης Νέων, όπως είναι η φυλακή ανηλίκων του Αυλώνα.

Δώδεκα άτομα στο «κάδρο» των ερευνών

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει οκτώ άτομα. Τους έξι συλληφθέντες, και τους δύο καταζητούμενους. Ο ένας εμφανίστηκε οικειοθελώς μετά την παρέλευση του αυτοφώρου και δεν συνελήφθη, ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ακόμα, αναζητείται ο φερόμενος ως εγκέφαλος των ομαδικών βιασμών, αλλά και διακινητής του πορνογραφικού υλικού, ο οποίος φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία, απ’ όπου και κατάγεται.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η οικογένειά του βρίσκεται σε συνεννόηση με τις Αρχές για να επιστρέψει και να τεθεί στη διάθεση των Αρχών. Τα υπόλοιπα 4 άτομα, είναι ισάριθμα κορίτσια της παρέας, τα οποία φέρονται να ήταν παρούσες σε βιασμούς ή να κατείχαν και να διακινούσαν το πορνογραφικό υλικό. Οι τρεις είναι 15 ετών και η μία 14.

Τουλάχιστον για τη μία εξ αυτών, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς η μία κοπέλα φέρεται να κατείχε και να διένειμε το βίντεο του βιασμού του 15χρονου συμμαθητή της. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα κατηγορηθεί τόσο για κατοχή όσο και για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκου, μια βαρύτατη κατηγορία που επίσης επισύρει ποινή φυλάκισης.

Εξάλλου, εφόσον εκδοθούν εντάλματα σύλληψης θα συνεκτιμηθεί από ανακρίτρια και εισαγγελέα, το αν μπορούσαν να αποτρέψουν την πράξη και δεν το έκαναν ή δεν το κατήγγειλαν. Η «βεντάλια» των συλλήψεων ίσως δεν κλείσει εκεί, καθώς μπορεί να κατηγορηθούν κι άλλα παιδιά που έχουν στην κατοχή τους το βίντεο με τους καταγγελλόμενους βιασμούς.

Πηγή l&o

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.