Γέρακας: Πιθανό ο εντολέας της εκτέλεσης να ήταν παρών στη δολοφονία του επιχειρηματία

GERAKAS

Σε εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τη μαφιόζικη δολοφονία του 38χρονου επιχειρηματία, το πρωί του Σαββάτου (18.06.2022), έξω από βενζινάδικο ιδιοκτησίας του, στο Γέρακα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δράστες σταμάτησαν με ένα λευκό βαν και δύο άνδρες που κάθονταν πίσω, άνοιξαν πυρ και τον γάζωσαν. Στη συνέχεια, ο ένας από αυτούς έσκυψε πάνω από τον επιχειρηματία για να σιγουρευτεί ότι ήταν νεκρός, επιβιβάστηκε ξανά στο βαν και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, εξετάζεται το σενάριο το πρόσωπο αυτό να ήταν ο εντολέας της εκτέλεσης. Επιπλέον, λόγω της σοβαρότητας και της τακτικής που χρησιμοποίησαν, ερευνάται η πληροφορία ότι ο 38χρονος επιχειρηματίας αποφάσισε να σταματήσει να έχει προσωπική φύλαξη.

Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό προετοίμαζε μία μεγάλη επένδυση, σε συνεργασία με εταιρεία του εξωτερικού.

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (22.06.2022) και μέχρι τότε και τα 11 πρατήρια υγρών καυσίμων που του ανήκαν, θα παραμείνουν κλειστά.

Το χρονικό του μαφιόζικου “χτυπήματος”

Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου βενζίνης στη λεωφόρο Μαραθώνος 90. Μόλις ο 38χρονος βγήκε από το θωρακισμένο αυτοκίνητό του, δύο από αυτούς βγήκαν από την πίσω πόρτα του άσπρου βαν κρατώντας καλάσνικοφ, ο ένας έριξε μια ριπή και ακολούθησε καταιγισμός πυροβολισμών. Στη συνέχεια, ο συνοδηγός κατέβηκε από το βαν και έλεγξε εάν ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου ήταν νεκρός, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και οι δράστες έφυγαν.

Δευτερόλεπτα μετά την εκτέλεση, το λευκό βαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατεβαίνει τη λεωφόρο Μαραθώνος. Είναι μάλιστα τέτοια η ταχύτητα που έχει αναπτύξει, που ο υπάλληλος του ανθοπωλείου από το οποίο φαίνεται να περνά το όχημα, σαστίζει και προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί.

Οι δράστες κάλυψαν μια απόσταση 2,1 χιλιομέτρων σε ελάχιστα λεπτά. Εγκατέλειψαν το λευκό βαν στην Παλλήνη, στη συμβολή των οδών Μάνου Κατράκη και Αγίου Αθανασίου. Εκεί προσπάθησαν να κάψουν ολοσχερώς το όχημα, επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες που είχαν ήδη κρύψει στο σημείο και εξαφανίστηκαν.