Ντοκουμέντο από τη σπείρα που ρήμαζε σπίτια σε Χαλκίδα, Βοιωτία και ανατολική Αττική

ΣΥΜΜΟΡΙΑΧΑΛΚΙΔΑΒΟΙΩΤΙΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων περιοχών της Χαλκίδα, της Ανατολικής Αττικής και της Βοιωτίας  φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Η συμμορία που εξαρθρώθηκε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και της Ο.Π.Κ.Ε είχε καταφέρει μεταξύ άλλων να διαπράξει τουλάχιστον 44 κλοπές σε σπίτια σε Αττική, Βοιωτία και Χαλκίδα, με τη λεία της να ανέρχεται στα 250.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί το πρωί της περασμένης Πέμπτης (14.04.2022) κατάφεραν να συλλάβουν έξι μέλη της συμμορίας κι αναζητούν ένα ακόμη.

Από τα σπίτια αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τηλεοράσεις, παιχνιδομηχανές, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα του τμήματος Ασφαλείας του Ωρωπού, τα μέλη της οργάνωσης, δρώντας μεθοδικά και με εναλλασσόμενη σύνθεση, έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή της Μαγούλας Αττικής, έκαναν κλοπές σε σπίτια στις περιοχές του Ωρωπού, του Σχηματαρίου, των Οινοφύτων και Δηλεσίου Βοιωτίας καθώς και περιχώρων της Χαλκίδας.

Στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το newsit.gr αποτυπώνονται τρία από τα μέλη της συμμορίας κατά τη διάρκεια εισβολής τους σε σπίτι που είχαν στοχοποιήσει. Όπως θα δείτε και στις εικόνες τα τρία μέλη της συμμορίας αφού θα παραβιάσουν τα παραθυρόφυλλα, στη συνέχεια θα ξεκολλήσουν τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί από τον ιδιοκτήτη στην προσπάθεια του να κάνει ασφαλέστερο το σπίτι του. Οι τρεις δράστες θα μπουν στο σπίτι και θα αρπάξουν ό,τι πολύτιμο βρουν.