Ώρες αγωνίας για τον αστυνομικό που νοσηλευεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

18xronos 1 1

Χωρίς νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του 31χρονου υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ, ο οποίος τραυματίσθηκε πολύ βαριά την περασμένη Πέμπτη, από ευθεία ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας στην μηριαία αρτηρία του αριστερού ποδιού του, κύλησε η σημερινή ημέρα.

Ο 31χρονος βαριά τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται για τέταρτο εικοσιτετράωρο διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας, με τους θεράποντες γιατρούς να δίνουν αγώνα για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Υπενθυμίζεται πως η ναυτική φωτοβολία χτύπησε στο έδαφος, έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο μηρό του διαπερνώντας τον οπλισμό και τη στολή του. Ο 31χρονος έπαθε ανακοπή και για 10 λεπτά, οι γιατροί στο νοσοκομείο της Νίκαιας -που δεν εφημέρευε- προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στην ζωή.

«Στόχευσε τους μπάτσους»

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, ο 18χρονος, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, ανέφερε πως είχε μεταβεί στο γήπεδο μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του. Όταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών, ο 18χρονος τους ακολούθησε.

Σύμφωνα με το protothema.gr όπως είπε, ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς, είπε χαρακτηριστικά: «Πάμε έξω στους μπάτσους».

αστυνομικό που νοσηλευεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

Αφού εξήλθαν του γηπέδου, ο ίδιος άνδρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών και λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».

Αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, ο 18χρονος είπε ότι θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως, αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό στο πόδι του.

Φοβούμενος για ό,τι συνέβη, επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου, αναφέροντας στον αδερφό του και στους φίλους του το περιστατικό.

Παράλληλα, σημείωσε ότι την επόμενη ημέρα το πρωί, φοβούμενος για τις συνέπειες τις πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, ενώ παράλληλα διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά στα άτομα, στα οποία εκμυστηρεύτηκε ότι τραυμάτισε με τη ναυτική φωτοβολίδα τον αστυνομικό, ο κατηγορούμενος δήλωσε πως για το συμβάν, πέραν των ατόμων με τα οποία βρισκόταν στο γήπεδο, ενημέρωσε τη σύντροφό του και τον αδερφό του, οι οποίοι και εξετάστηκαν από τις Αρχές, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του.