Σοκ στο Ίλιον: Οχτώ 15χρονοι βίαζαν για έναν ολόκληρο μήνα συμμαθητή τους – Τραβούσαν βίντεο – 6 συλλήψεις 16χρονων

newsbeast54
Πηγή φωτο newsbeast

Μια αδιανόητη υπόθεση με πρωταγωνιστές μια 8μελής ομάδα 15χρονων μαθητών που βίαζαν συμμαθητή τους έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Η ομάδα των 8, για εναν ολόκληρο μήνα, κακοποιούσαν και βίαζαν τον συνομήλικο τους και μάλιστα, τραβούσαν σε βίντεο την κτηνωδία και τη διακινούσαν σε τρίτα προσωπα. Η υποθεση κρίνεται απο τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ως σοβαρή. Οι δράστες ήταν όλοι μια παρέα, μαθητές της Α’ Λυκείου, σε σχολείο στο Ίλιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι από τους ανήλικους συνελήφθησαν, ενώ οι δύο ταυτοποιήθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε για συμμορία που διέπραξε βιασμό.

Οι συλληφθέντες όπως προκύπτει από τη δικογραφία, παραδέχονται την πράξη, το αποδίδουν σε παρεξήγηση ενώ ζητούν συγγνώμη από τον συμμαθητή τους και την οικογένεια του. Μάλιστα ο ενας απο αυτους παραδέχεται πως «Αυτο το αρχίσαμε πριν τρεις μήνες…Το έχουν πάθει και αλλα άτομα από την παρέα».

viasmos
Πηγή φωτο newsbeast
viasmos
Πηγή φωτο newsbeast

Το θύμα που περιγράφεται ως «συνεσταλμένο» παιδί κρατούσε το στόμα του κλειστό. Ωστόσο, η υπόθεση αποκαλύφθηκε καθώς κάποια παιδιά το είπαν στους γονείς τους και εκείνοι ειδοποίησαν του γονείς του θύματος, που με τη σειρά τους κατήγγειλαν το γεγονός στην ΕΛ.ΑΣ..

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό «στις 16 Δεκεμβρίου, ο πατέρας του ανήλικου μαθητή ανέφερε ότι την 1η Δεκεμβρίου ο γιος του μέσα σε ένα σπίτι στο Ίλιον είχε βιαστεί από συνομήλικους του κατονομάζοντας μάλιστα τους κύριους εμπλεκόμενους. (Σε αυτό το σημείο αναφέρει με λεπτομέρειες τι ακριβώς είχε υποστεί το παιδί). Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο ανήλικος γιος του αντιμετώπισε το συμβάν ζητώντας παράλληλα την εξέταση του από ιατροδικαστή. Ακολούθως εξετάστηκε αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ο μαθητής, ενώ του χορηγήθηκε υπηρεσιακό σημείωμα για εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.,

Το θύμα και οι δράστες είναι 15 ετών και γνωρίζονταν μεταξύ τους από τη γειτονιά και το σχολείο.

Σε βάρος των δραστών έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων -καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους βίντεο με 12χρονα- και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Στην σοκαριστική υπόθεση του βιασμού ανηλίκου από 8 συνομηλίκους του, η οποία εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αθηνών και ήδη έχουν συλληφθεί έξι από τους δράστες αναφέρεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media.

«Οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου. Και αυτοί που πρέπει να συμβάλλουν πρώτα από όλους είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός ο οποίος χαρακτηριστικά έγραψε: «Η αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση του επαναλαμβανόμενου βιασμού ενός ανηλίκου από 8 συνομηλίκους του μας συγκλονίζει όλους.

Η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της. Εντοπίζοντας και εξιχνιάζοντας τις εγκληματικές πράξεις. Όμως, στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου. Και αυτοί που πρέπει να συμβάλλουν πρώτα από όλους είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Κάνω έκκληση στα μέσα ενημέρωσης και όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και διακριτικότητα».

Πηγή: Protothema / newsbeast/ kathimerini