in

Συνάντηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Με το νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ συναντήθηκε σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, με στόχο την οριοθέτηση ενός πλαισίου συνεργασίας με τη νέα πολιτική ηγεσία, ώστε να ολοκληρωθεί η ρύθμιση των αιτημάτων που είχαν τύχει επεξεργασίας και δρομολόγησης από την προηγούμενη ηγεσία, αλλά και για να ενημερωθεί για τα αιτήματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του συνδικαλιστικού μας κινήματος και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Κατ’ αρχάς, αφού ευχηθήκαμε στον κ. Υπουργό καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, τον ενημερώσαμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και χρονίζοντα και όσο αυτά δεν αντιμετωπίζονται, η επιδιωκόμενη αποτελεσματικότητα του αστυνομικού προσωπικού, δεν μπορεί να είναι η βέλτιστη.

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο κ. Υπουργός, μας ενημέρωσε ότι ήδη είχε λάβει γνώση της καταγγελίας που είχαμε κάνει στις 27 Αυγούστου 2021 (Αρ. Πρωτ. 506/1/59) για τη μη έγκριση των κεφαλαίων του ΤΑΠΑΣΑ που απαιτούνται για να τύχουν ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης πολλοί δικαιούχοι συνάδελφοί μας. Ο ίδιος μας είπε ότι ενημερώθηκε και ενήργησε άμεσα, υπογράφοντας τη σχετική απόφαση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δηλαδή από την προηγούμενη εβδομάδα.

Του επισημάναμε, επίσης, ότι βασική επιδίωξή μας σε ό,τι αφορά τα θεσμικά αιτήματα ήταν και είναι το νέο βαθμολόγιο και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης – δυο θέματα για τα οποία η νέα Ηγεσία οφείλει να συνεχίσει από το σημείο που τα βρήκε, χωρίς κωλυσιεργίες. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι για το μεν βαθμολόγιο είναι απολύτως σύμφωνος και έχει δώσει εντολή να ρυθμιστούν τα διαδικαστικά θέματα που είχαν ανακύψει ώστε να προχωρήσει η έκδοση σε ΦΕΚ του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Για το μείζον ζήτημα της αναβάθμισης της εκπαίδευσης τόνισε ότι βεβαίως και θα συνεχιστεί η διαδικασία που έχει δρομολογηθεί για την ολοκλήρωση της ανωτατοποίησης της αστυνομικής εκπαίδευσης.

Επίσης, συζητήσαμε για τα οικονομικά μας αιτήματα και τις θέσεις μας για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, τονίζοντας ότι αυτή η παράμετρος αναδείχθηκε περίτρανα για άλλη μια φορά και με το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ειδικά γι’ αυτήν την έκτακτη κατάσταση, το συνδικαλιστικό μας κίνημα έβαλε πλάτη από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο αναδεικνύοντας τις ελλείψεις και τα ελλιπή μέτρα υγιεινής, αλλά συνέβαλε και στην προμήθεια υγειονομικού υλικού, ενώ από την αρχή, πολύ έγκαιρα, είχαμε θέσει επίσης το θέμα του εμβολιασμού, ζητώντας επαρκείς ποσότητες εμβολίων για το αστυνομικό προσωπικό. Σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι ένα μικρό μέρος δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί διότι δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση για να υπάρξει και η δέουσα ανταπόκριση. Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά των κυρώσεων σε όσους για δικούς τους λόγους δεν έχουν πεισθεί για την αξία του εμβολίου.

Οι συνάδελφοί μας αναμένουν από την Κυβέρνηση όχι μέτρα τιμωρητικά αλλά μέτρα ανακούφισης και επιβράβευσής τους για τη διαρκή τους προσφορά στην κοινωνία και τη χώρα ολόκληρη.

Εκτός από την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, θέσαμε επιπλέον και τα αιτήματα που αφορούν στην αύξηση της αποζημίωσης του ανώτατου ορίου νυχτερινής απασχόλησης, τη λειτουργία του ΜΤΣ και την εκπροσώπησή μας σε αυτό, την επέκταση της μάχιμης 5ετίας σε όλες τις υπηρεσίες του αστυνομικού προσωπικού κ.λπ.

Ο κ. Υπουργός κατανόησε τον προβληματισμό που του αναπτύξαμε και δήλωσε συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματά μας, σημειώνοντας ότι μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ, δέχεται να υπάρξει συνέχιση των συναντήσεών μας και με συνεργασία να εξειδικευτούν οι προτάσεις, για την επίλυση των εκκρεμών μας αιτημάτων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Mad Clip – Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τράπερ

Ο Σταύρος Μπένος στην Βόρεια Εύβοια – Σύσκεψη με τους φορείς [ΦΩΤΟ]

Μίκης Θεοδωράκης – Η Ελλάδα υποκλίνεται στον παγκόσμιο Έλληνα – Δείτε live το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Το φαινόμενο οικονομικής κακοδιαχείρισης Δημαρχίας Δημήτρη Θωμά – Σε λίγες μέρες ξεκινά η επίμαχη δίκη – Αποκλειστικά έγγραφα που καίνε τον πρώην δήμαρχο και προέδρους

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην Ερέτρια: Κλειδαμπαρωμένα εδώ και ένα μήνα τα τρόφιμα για τους πυρόπληκτους στο ΚΑΠΗ Δήμου

Athens Flying Week 2021: Υπερθέαμα από τους άρχοντες των αιθέρων – Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την Τανάγρα

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Έναρξη εγγραφών στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Αλιβερίου

Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) στην ελαφρόπετρα αποκτά η ΛΑΒΑ του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ