Συνελήφθησαν ακόμη δύο μέλη της συμμορίας ανηλίκων που δρούσε στην Αθήνα

ΣΥΜΟΡΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Στα χέρια των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται δύο ανήλικοι Έλληνες, που κατηγορούνται ότι είναι μέλη της συμμορίας που διέπραττε συστηματικά ληστείες, στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο συνελήφθη στη Γλυφάδα, ένας 16χρονος από την Αλβανία, που φέρεται να είναι ο αρχηγός της εν λόγω συμμορίας.  

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, το πρωί της Τρίτης συνελήφθησαν ένας 15χρονος και ένας 17χρονος από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Κατηγορούνται ότι είναι μέλη της συμμορίας που διαπράττει ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπρόσθετα ο 17χρονος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες για τη δράση συμμορίας που απαρτίζεται από ανήλικα μέλη και προβαίνει σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή του Παγκρατίου. Είχε προηγηθεί και η σύλληψη του 16χρονου από την Αλβανία. Οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δύο ανήλικους και όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι δυο τους είχαν διαπράξει:

-μία ληστεία σε βάρος ανήλικου στο Παγκράτι, τον οποίο με χρήση σωματικής βίας τραυμάτισαν και αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο

-ληστεία σε βάρος επτά ανήλικων στον Βύρωνα, τους οποίους με χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο συλληφθέντες εμπλέκονται και στη ληστεία, σε βάρος δύο ανήλικων που διαπράχθηκε στην Πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι και για την οποία είχε συλληφθεί ο 16χρονος.

Όπως έχει ήδη μεταδώσει το enikos.gr, τα μέλη της συμμορίας τρυπούσαν τα θύματά τους με σουβλί και σουγιά στους γλουτούς προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν και να τους πάρουν χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Φορούσαν full face κουκούλες για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιούσαν γάντια -σαν αυτά που φορούν οι οδηγοί μηχανής -τα οποία όμως είχαν ειδική κοκάλινη ενίσχυση. Με αυτά τα γάντια χτυπούσαν τους ανήλικους στο πρόσωπο, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα.

Συμμορία ανηλίκων: “Με ψάχνουν μπάτσοι για τη φέρμα που είχαμε κάνει στο Παγκράτι”

Το enikos.gr φέρνει στο φως τα λόγια που αντάλλαξαν μέλη της συμμορίας ανηλίκων.

“Μ@λ@κ@, με ψάχνουν μπάτσοι. Με ψάχνουν μπάτσοι για τη φέρμα που είχαμε κάνει στο Παγκράτι σε εκείνους τους δύο μικρούς. Άκουσέ με πολύ προσεκτικά Μ. και βάλτο καλά στο μυαλό σου και πες το και στον Δ. , γιατί εγώ δεν έχω καθόλου χρόνο να του το πω. Αν μας πάνε στο τμήμα, δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε κανέναν εκεί από το Παγκράτι. Και αν μας ρωτήσουν πού ήμασταν, θα πεις ήμασταν στο Ηράκλειο, οκ; Θυμήσου το! Αν πάμε στο τμήμα, θα πούμε ήμασταν στο Ηράκλειο, στο λέω bro μου…”.

Θεσσαλονίκη-Ληστεία

Βρέθηκαν “μίνι” οπλοστάσια

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 17χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-6 σουγιάδες
-5 μαχαίρια
-λεπίδα
-τσεκούρι
-πτυσσόμενη ράβδος
-σιδερογροθιά
-4 θραύστες κρυστάλλων
-κουκούλα τύπου «full face»
-ζεύγος γαντιών με κοκάλινη επένδυση
-συσκευασία περιέχουσα κάνναβη
-ζυγαριά ακριβείας
-3 τρίφτες
-2 κινητά τηλέφωνα
-το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ
-tablet

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 15χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-συσκευασία περιέχουσα κωδείνη
-2 κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.