Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης σε 16χρονο μαθητή: Κατηγορούνται ακόμα και για απόπειρα ανθρωποκτονίας

σύλληψη γιάλτρα αιδηψού

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τρεις ανήλικοι, οι οποίοι κατηγορούνται για την βάναυση επίθεση σε 16χρονο μαθητή κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Ελευσίνα. Το παιδί είχε μεταφερθεί στο «Τζάνειο» και έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το σώμα.

Το περασμένο Σάββατο (6/11) συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής τρεις ανήλικοι – 15, 16 και 17 ετών -, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας. Σε βάρος των τριών αγοριών έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, παράβαση του νόμου περί όπλων και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία).

Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι οι τρεις ανήλικοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα (συμμορία) με διαρκή δράση και διακριτικούς ρόλους. Κατηγορούνται για την βάναυση επίθεση σε 16χρονο μαθητή κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Ελευσίνα και για άλλες τρεις επιθέσεις μέσα σε σχολεία.

Τα τρία παιδιά οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα τέσσερα μέλη της συμμορίας.

Έκλεβαν, έδερναν και έγδυναν τα θύματα τους
Η συμμορία στην οποία συμμετείχαν οι τρεις ανήλικοι – όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. – είχε συγκεκριμένη ονομασία και δομή με διακριτούς ρόλους. Αρχηγικό στέλεχος και οργανωτής επιθέσεων, ήταν ο 17χρονος συλληφθείς και δρούσαν κυρίως στο κέντρο της Αθήνας (κυρίως στον Άγιο Παντελεήμονα, Σεπόλια και Κολωνό).

Κάθε επίθεση της συμμορίας είχε στόχο τόσο την κλοπή προσωπικών αντικειμένων των θυμάτων, όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με τον ξυλοδαρμό τους είτε με την αφαίρεση των ρούχων τους.

Τα μέλη της συμμορίας, όπως προκύπτει από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., είχαν μια κοινή συνομιλία στα social media για να μπορούν να συντονίζουν την δράση τους. Σε αυτές τις συνομιλίες καθορίζονταν και οι κινήσεις του κάθε μέλους που θα συμμετείχε στην εκάστοτε επίθεση.

Φρόντιζαν να είναι πολλοί και τραβούσαν βίντεο
Οι επιθέσεις της συμμορίας βασίζονταν πάντα στην αριθμητική υπεροχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα της. Τα μέλη είχαν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων, γεγονός που καθιστούσε την δράση τους άκρως επικίνδυνη. Επίσης, για λόγους επίδειξης δύναμης της συμμορίας, κατέγραφαν σε βίντεο τις περισσότερες επιθέσεις τους.

Οι άλλες επιθέσεις
Από την προανακριτική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε:

Επίθεση – απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο (2) ανηλίκων κατά την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας εξ αυτών,
περίπτωση ληστείας,
3 περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων.

πηγή Newsit.gr

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα