Βοιωτία: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό ρομά [ΦΩΤΟ]

ΠΥΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, εντός του γενικότερου σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, έλαβε χώρα χθες (Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022) το πρωί, από ώρες 06:45 έως 11:00, στην ευρύτερη περιοχή του Οικισμού Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:

• ελέγχθηκαν (62) άτομα,
• ερευνήθηκαν (9) οικίες,
• ελέγχθηκαν – ερευνήθηκαν (6) οχήματα,
• προσήχθησαν (13) άτομα και
• συνελήφθησαν (3) άτομα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

• Ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
• Ημεδαπός, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.
• Ημεδαπός, για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι δύο εκ των ανωτέρω συλληφθέντων ενέχονται στην διάπραξη κλοπών.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς για τα ναρκωτικά, από κοινού με δύο ακόμη ταυτοποιημένους ημεδαπούς συνεργούς του, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται ήδη σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, το χρονικό διάστημα από 02-04 έως 30-05-2022, ενέχονται, ως μέλη ομάδας, στην διάπραξη (4) κλοπών και (1) απόπειρας κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα περιοχών της Βοιωτίας.

Η αξία των ποσοτήτων καλωδίων που αφαίρεσαν, καθώς και οι φθορές που προκάλεσαν σε έτερα καλώδια, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις (21.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης των προαναφερόμενων κλοπών.

Ο δε συλληφθείς για τη στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ενέχεται στη διάπραξη (2) κλοπών, από οικία και Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, αντίστοιχα, σε περιοχές της Θήβας. Τις ανωτέρω κλοπές διέπραξε τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν Αστυνομικοί της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, μία Ο.Π.Κ.Ε. και μία Ο.Ε.Π.Τ.Α., συνεπικουρούμενοι από τρεις Ο.Π.Κ.Ε. των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, αντίστοιχα, τη Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας και τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, μετά του συνοδού του.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι στοχευμένες επιχειρήσεις αυτές αποσκοπούν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Περιφέρειάς μας και στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.