Βοιωτία: Του πέρασαν χειροπέδες για τις κροτίδες στην αυλή του σπιτιού του

ΒΟΙΩΤΙΑΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων, εν όψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών, συνελήφθη ένας αλλοδαπός, το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, σε περιοχή της Βοιωτίας.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και ειδικότερα ο ανωτέρω εντοπίστηκε έξωθεν της οικίας του και πριν τη διενέργεια επικείμενης έρευνας, παρέδωσε στους αστυνομικούς δέκα πέντε (15) κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, βεγγαλικών, και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον νόμο.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά τη περίοδο του Πάσχα.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι έλεγχοι και οι έρευνες των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, εν όψει των Εορτών του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στον Μύτικα – Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε χαντάκι [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Τραγελαφική ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου [ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Ρωσικό πλοίο δεσμεύτηκε στο λιμάνι της Καρύστου