Ηράκλειο: Στο ψυχιατρείο ο 44χρονος που σκότωσε τη μάνα του και τραυμάτισε την αδελφή του

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ EVIATHEMA

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθισε σήμερα, Τρίτη, ο 44χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε και σκότωσε τη μητέρα του και τραυμάτισε σοβαρά την αδελφή του τον Οκτώβριο του 2020.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr, το δικαστήριο αποφάσισε ο 44χρονος να νοσηλευτεί για πέντε χρόνια σε ειδική ψυχιατρική κλινική, καθώς έκρινε ότι είχε το ακαταλόγιστο.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας της έδρας νωρίτερα είχε προτείνει την ενοχή του, λέγοντας ότι δεν πρέπει να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο, γιατί φαίνεται ότι ο δράστης καταλάβαινε το άδικο της πράξης του. Ωστόσο, πρότεινε να του αναγνωριστεί ο μειωμένος καταλογισμός.

Κατά την απολογία του, ο 44χρονος ανέφερε ότι δεν θυμάται πολλά πράγματα από εκείνη την ημέρα, καθώς ήταν υπό την επήρεια των φαρμάκων, ενώ υπογράμμισε ότι αγαπούσε τη μητέρα του.

Όπως αναφέρει η πηγή, το μόνο που θυμάται ήταν ότι αρχικά επιτέθηκε στην αδερφή του και ύστερα στη μητέρα του.

Το χρονικό της τραγωδίας στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου 2020 ο 42χρονος τότε δράστης, σε κατάσταση αμόκ, άρχισε να μαχαιρώνει τη μητέρα του και την αδελφή του στο σπίτι τους, στον Μασταμπά Ηρακλείου, και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Η ηλικιωμένη μητέρα του έφερε περισσότερες από 15 μαχαιριές και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, υποκύπτοντας ωστόσο στα τραύματά της.

Αντίστοιχα, η αδερφή του που έφερε τραύματα από μαχαίρι στον τράχηλο και στα άνω άκρα, νοσηλεύτηκε στη χειρουργική κλινική και έπειτα από κάποιες μέρες πήρε εξιτήριο.

Την ίδια ώρα, ο 42χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Εντατική, καθώς έφερε βαθύ τραύμα στο στήθος.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!