Χρυσή η Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

ntisprioti

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων του Ποντεμπράντι. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε μια κούρσα με πολύ έντονο συναγωνισμό και μεγάλο ενδιαφέρον τερμάτισε σε 1:29:17, πετυχαίνοντας την τρίτη επίδοση της καριέρας της.

Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Ιταλίδα Παλμισάνο με 1:29:19 και το χάλκινο στην Άνα Καμπεσίνια (Πορτογαλία) που είχε την υπομονή και τις δυνάμεις να περάσει στην τρίτη θέση στα τελευταία δύο χιλιόμετρα, αφήνοντας την Ουκρανή στην τέταρτη θέση.

https://twitter.com/PRESEGAS/status/1660259142282403842

Η Ντρισμπιώτη έκανε δύο τα χρυσά της μετάλλια στη διοργάνωση, αφού είχε νικήσει και στα 35χλμ. στη διοργάνωση του 2021.

Η Χριστίνα Παδοπούλου αγωνίστηκε στην ίδια απόσταση και κατέλαβε την 17η θέση με 1:34:30 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, πετυχαίνοντας την δεύτερη επίδοση της καριέρας της στην απόσταση.

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στην απόσταση ήταν η Όλγα Φιάσκα που τερμάτισε στην 28η θέση με 1:38:55. Η χώρα μας κατέκτησε την πέμπτη θέση στο ομαδικό στο σύνολο των εννέα χωρών που συμμετείχαν στο ομαδικό.

«Ηταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας. Ολες οι σπουδαίες αθλήτριες που θα αγωνιστούν και στο Παγκόσμιο, ήταν εκεί να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Κατάφερα να φτάσω στη νίκη και το πέτυχα γιατί ακολούθησα το πλάνο που είχαμε φτιάξει με τον προπονητή μου και διαχειρίστηκα σωστά την κούρσα. Είχα τον έλεγχο, έκανα τις επιθέσεις για να δω την κατάσταση στην οποία είναι οι υπόλοιπες αθλήτριες, έμεινα πίσω όταν έπρεπε για να ξεκουραστώ και τελικά με μια επίθεση μετά το 16ο χιλιόμετρο έφτασα στη νίκη», δήλωσε η Ντρισμπιώτη.

Πηγή: sport-fm.gr

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ