Γυναίκα διαιτητής στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας

21 Μαΐου 2024, 2:53 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Στεφανί Φραπάρ

Η Στεφανί Φραπάρ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ θα είναι η διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη ούσα η πρώτη γυναίκα που σφυρίζει ένα παιχνίδι τέτοιας σημασίας στην Ελλάδα.

Η ΕΠΟ όρισε την διάσημη Γαλλίδα διαιτητή, Στεφανί Φραπάρ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα γίνει το Σάββατο (25/05-20:30) στον Πανθεσσαλικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρηκάτι είχε ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστό τις προηγούμενες μέρες.

Η 40χρονη Γαλλίδα έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας. Οι βοηθοί της θα είναι οι Μικαέλ Μπερσεμπρού και Στίβεν Τορεγκρόσα ενώ τέταρτος θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος. Στο VAR θα βρεθούν οι Χαμίντ Γκουεναουί και Κωνσταντίνος Ψάρρης. Στην θέση του παρατηρητή θα είναι η Ελένη Λαμπαδαρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Για 1η φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Stephanie Frappart ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για να διευθύνει τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2024 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (25/05/2024, 20:30).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stephanie Frappart ήταν η 1η γυναίκα διαιτητής, η οποία διαιτήτευσε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών (Μουντιάλ 2022: Γερμανία-Κόστα Ρίκα), τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αρκετούς αγώνες στη Ligue 1, στο Champions League ανδρών και το Europa League ανδρών. Επιπλέον, η κ. Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.

Στη διαιτητική ομάδα του φετινού τελικού θα συμμετάσχουν επίσης:

1ος Βοηθός: Mikael Berchebru
2ος Βοηθός: Steven Torregrossa
4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
VAR: Hamid Guenaoui
AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης
Παρατηρητής: Ελένη Λαμπαδαρίου

Δείτε ΕΔΩ τους ορισμούς αξιωματούχων διαιτησίας του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2024».

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.