ΗΠΑ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε «Αθλητής της χρονιάς»

giannis antetokounmpo 11 7 2019

Άλλη μία σπουδαία διάκριση ήρθε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μέσα στο 2019.

Μερικές εβδομάδες μετά από την ανάδειξή του ως MVP της κανονικής περιόδου του NBA, ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς αναδείχθηκε «Αθλητής της χρονιάς», αλλά και ο «Καλύτερος παίκτης του NBA» για τη σεζόν 2018/19 στα βραβεία του ESPN. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε έτσι με αυτή τη σπουδαία διάκριση, μία πετυχημένη σεζόν, αφού πλέον κατέχει τρία βραβεία.

Καλύτερος «Αθλητής της χρονιάς» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στις ΗΠΑ
Η τελετή των ESPY’S είναι η σπουδαιότερη που υπάρχει σε αθλητικό επίπεδο. Για το βραβείο του «Αθλητή της χρονιάς» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να αναδειχθεί ο καλύτερος ανάμεσα στους Μούκι Μπετς (Μπόστον Ρεντ, μπέιζμπολ), Μπρουκς Κέπκα (γκολφ), Πάτρικ Μαχόμς (Κάνσας Σίτι Τσιφς, NFL). Για το βραβείο του καλύτερους ΝΒΑερ, κέρδισε στην σχετική ψηφοφορία τους Κέβιν Ντουράντ (Γουόριορς – πλέον Νετς), Πολ Τζορτζ (Θάντερ – πλέον Κλίπερς) και Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς).

ANTETOKOUNMPO2 11 7 2019

Την σεζόν 2018/19 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.5 κοψίματα μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας τους Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και ακολούθως μέχρι τους τελικούς της Ανατολής.

Ο νεαρός αθλητής ήταν πολύ χαρούμενος όταν παρέλαβε το βραβείο του, αλλά και πιο άνετος από την προηγούμενη φορά. Άλλωστε, είχε όρεξη για πλάκα, όπως φάνηκε από την πρώτη του ατάκα, αφού δήλωσε, ότι δεν θα βάλει τα κλάματα, όπως όταν παρέλαβε το βραβείο του MVP.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Οταν πιστεύεις στα όνειρά σου, κάτι σαν αυτό μπορεί να συμβεί»
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε χαρακτηριστικά: «Αυτός ο λόγος δεν θα είναι σαν αυτός που έβγαλα όταν πήρα το βραβείο του MVP. Δεν θα κλάψω σήμερα. Σαν παιδί ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα κερδίσω ένα τέτοιο βραβείο. Αυτό δείχνει πως όταν δουλεύεις σκληρά και πιστεύεις στα όνειρά σου κάτι σαν αυτό μπορεί να συμβεί.

Καταρχάς ευχαριστώ τον Θεό, πάντα θέλω να το κάνω αυτό επειδή με ευλόγησε με αυτό το απίστευτο ταλέντο και με έβαλε στην θέση να είμαι πετυχημένος. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ, κάνοντας αυτό που αγαπάω, εκπληρώνοντας το όνειρό μου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους αδελφούς μου, τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, την κοπέλα μου. Σας ευχαριστώ που με προσέχατε όλη την σεζόν και μου αντέξατε. Σας αγαπάω μέχρι θανάτου. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω μέχρι εδώ: Τους συμπαίκτες μου, το Μιλγουόκι, η χώρα μου, οι φαν μου, σας αγαπάω μέχρι θανάτου. Ελπίζω αν συνεχίσω να δουλεύω τόσο σκληρά θα έρθουν κι άλλα βραβεία».
Δείτε βίντεο από τη βράβευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως «Αθλητή της χρονιάς»
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβγαλε έναν διαφορετικό λόγο αυτή τη φορά μετά από τη βράβευσή του, αφού είχε περισσότερη διάθεση για χιούμορ και ήταν πιο χαλαρός από την προηγούμενη φορά, που βραβεύτηκε.