Ολυμπιακός: Θρυλική πρόκριση μέσα στο Λονδίνο – 1-2 το σκόρ

arsenal olympiacos

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη ευρωπαϊκή εμφάνιση της ιστορίας του και με γκολ του Ελ Αραμπί στο 119’ πήρε επική πρόκριση κόντρα στην Άρσεναλ μέσα στο «Emirates»!

Αυτός ο Ολυμπιακός, δεν γινόταν να αποκλειστεί! Όχι έτσι, όχι από αυτή την Άρσεναλ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν καλύτερη και στα 120 λεπτά που παίχτηκαν στο «Emirates» και άξιζε πέρα για πέρα να βρεθεί στους «16» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν ιστορία όχι μόνο με τη νίκη τους στα 90 λεπτά χάρη στο γκολ του Σισέ, αλλά και με την αντίδραση που έβγαλαν στην ισοφάριση του Ομπαμεγιάνγκ στο 113’ της αναμέτρησης.

Εκεί που όλοι πίστεψαν πως τα πάντα είχαν τελειώσει, ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα αλλά και το… δώρο του Λένο που χάρισε κόρνερ στους Πειραιώτες στα τελευταία λεπτά της παράτασης, να σκοράρει και δεύτερο τέρμα για να πάρει την τεράστια πρόκριση.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που έτρεξε για… τρεις και τέσσερις στην επίθεση του Ολυμπιακού, ήταν εκεί στο… τελευταίο γέμισμα και με μια προβολή που θα περάσει στην ιστορία των Πειραιωτών, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα! Το τελικό 2-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων» σηματοδότησε μια τεράστια πρόκριση, με τους οπαδούς του να πανηγυρίζουν έξαλλα και να στήνουν… πάρτι στο Λονδίνο με τη λήξη της αναμέτρησης!

Ο Μιγκέλ Αρτέτα επέλεξε να παρατάξει την Άρσεναλ με τον Λένο κάτω από τα δοκάρια και τους Μπεγιερίν, Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ και Σάκα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Οι Θεμπάγιος και Τσάκα στα χαχφ, με τους Πέπε, Οζίλ και Ομπαμεγιάνκ πίσω από τον προωθημένο Λακαζέτ.

Στον αντίποδα ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε το 4-3-3 του Ολυμπιακού που παρουσίασε και στην Τούμπα. Κάτω από τα δοκάρια ο Σα με τους Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ και Τσιμίκα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε και Καμαρά, με τον Ραντζέλοβιτς δεξιά, τον Βαλμπουενά αριστερά και τον Ελ Αραμπί μοναδικό προωθημένο.

Ο Ολυμπιακός με την τακτική του, κατάφερε να «απονευρώσει» την Άρσεναλ και να μην απειληθεί επί της ουσίας. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον τρόπο που παρέταξε την ομάδα ο Μαρτίνς και με το πλάνο που είχε για το ματς, κατάφεραν να μην απειληθούν από τους Άγγλους. Ο Μιγκέλ Αρτέτα είχε βάλει αρκετούς δημιουργούς στο χορτάρι, δεν πήρε όμως το παραμικρό από κανέναν με αποτέλεσμα ένα ξεκούραστο 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά του παιχνιδιού στο «Emirates».

Με την εικόνα που είχε το παιχνίδι, ήταν εμφανώς πως αν ο Ολυμπιακός έβρισκε μια στιγμή για να σκοράρει θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα. Αυτή η στιγμή ήρθε στο 53’ με τον Σισέ να καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα του Λένο με σκαστή κεφαλιά και να προκαλεί… έκσταση στην κερκίδα των φίλων του Ολυμπιακού. Το γκολ των Πειραιωτών έβγαλε… τελείως εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους. Είναι ενδεικτικό πως αν κάποια ομάδα είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός που λίγο έλειψε να βάλει και δεύτερο γκολ και να «καθαρίσει» την πρόκριση, έχοντας μεγάλη ευκαιρία και με τον Τσιμίκα. Η Άρσεναλ σταδιακά ανέβασε την πίεσή της, όμως, ήταν ανούσια με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.

Κι εκεί, φάνηκε να έχει «μπλοκάρει» τελείως την Άρσεναλ ο Ολυμπιακός, ο οποίος όμως δεν είχε τις δυνάμεις για να ψάξει το δεύτερο γκολ. Η κούραση και οι τραυματισμοί που προέκυψαν στο ματς, έκαναν πολύ δύσκολο το έργο των Πειραιωτών που όμως είχαν μια μεγάλη φάση με τον Γκασπάρ για να «καθαρίσουν» την πρόκριση. Στον αντίποδα, η Άρσεναλ είχε συντριπτική κατοχή, αλλά από καθαρές ευκαιρίες… τίποτα, με τον Ολυμπιακό να μένει «ζωντανός». Μάλιστα στο 109’ ο Μασούρας είχε δοκάρι σε ένα εξαιρετικό σουτ που έκανε από το όριο της περιοχής, με την τύχη να του γυρνάει την πλάτη!

Η τύχη φάνηκε να μην ευνοεί καθόλου τον Ολυμπιακό ούτε στη συνέχεια, αφού στο 113’ σε μια φάση διαρκείας, ο Ομπαμεγιάνγκ με ένα απίθανο ανάποδο ψαλίδι διαμόρφωσε το 1-1. Αυτό το σκορ έδινε πρόκριση στην Άρσεναλ, που φαινόταν όμως ακόμα να μην… πατάει καλά παρότι με την ισοπαλία θα ήταν αυτή που θα συνέχιζε στην επόμενη φάση.

Το γεγονός ότι οι Άγγλοι δεν ήταν καλά φάνηκε στα τελευταία λεπτά της παράτασης. Δυο λεπτά πριν το τέλος, ο Λένο έκανε γκάφα και αναγκαστικά η Άρσεναλ έδωσε κόρνερ στον Ολυμπιακό. Ανέβηκε στην επίθεση ακόμα κι ο Σα, με τους παίκτες του Αρτέτα να μην διώχνουν καλά, έτσι έγινε η «χρυσή» σέντρα για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που με προβολή στο 119’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τον Ολυμπιακό στα… ουράνια!

Στη συνέχεια, η Άρσεναλ προσπάθησε με «γιόμες» να απειλήσει αλλά ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να χάσει αυτή την πρόκριση. Ο Θεός του ποδοσφαίρου του… χαμογέλασε στο 122’ όταν ο Ομπαμεγιάνγκ από την μικρή περιοχή κατάφερε να αστοχήσει και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή σήμανε το έναυσμα για το «ερυθρόλευκο» πάρτι μέσα το «Emirates»…