Πανελλήνιο ρεκόρ ο Δημήτρης Αντωνάτος στη σφαιροβολία Κ18

Δημήτρης Αντωνάτος σφαιροβολία

Ο Δημήτρης Αντωνάτος έκανε φοβερή εμφάνιση και πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα της σφαιροβολίας, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος κάτω των 18 ετών στο ΣΕΦ.

Ο νεαρός αθλητής από την Κεφαλλονιά βελτίωσε δύο φορές το ρεκόρ ανδρών Κ18, αρχικά με 20,18 μ. στη δεύτερη προσπάθεια του κι έπειτα με 20,54 μ. στην τρίτη, ενώ στην τέταρτη βολή σημείωσε 20,25 μ. για να δείξει συνέπεια σε μεγάλες βολές. Ο Αντωνάτος είχε πετύχει 20,62 μ. στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά, ωστόσο η επίδοση δεν μέτρησε για ρεκόρ, καθώς η βαλβίδα ήταν σε υψηλότερο επίπεδο από τα στρώματα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας ήταν 19,96 μ. και ανήκε στον Οδυσσέα Μουζενίδη από τις 23/1/2016. Ο αθλητής ήταν άκυρος στην πέμπτη προσπάθεια και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 20,04 μέτρα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Δημήτρης Αντωνάτος δήλωσε σχετικά τα εξής: «Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο είχα λίγο άγχος γιατί ήθελα να επιβεβαιώσω την επίδοση του Αγίου Κοσμα. Μεγαλύτερη σημασία για εμένα σήμερα έχει το γεγονός ότι είχα τέσσερις βολές πάνω από τα 20,00 μέτρα. Η σταθερότητα είναι το σημαντικότερο για να βελτιώνομαι διαρκώς. Στόχος μου το καλοκαίρι είναι να κυνηγήσω το πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών Κ18 και επίσης να αγωνιστώ και να διεκδικήσω θέση στον τελικό της σφαιροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης