Ιστορική Τιτανομαχία Roland Garros: Πάλεψε σαν λιοντάρι, αλλά λύγισε ο Τσιτσιπάς από τον τρομερό Τζόκοβιτς

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ROLAND GAROS EVIATHEMA

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 σετ στον τελικό του Roland Garros αγγίζοντας το όνειρο της κατάκτησης ενός Grand Slam, αλλά ο συγκλονιστικός Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε την ανατροπή (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) αποδεικνύοντας γιατί είναι τόσα χρόνια στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του “άγγιξε” για πρώτη φορά το… όνειρο της κατάκτησης του φημισμένου τουρνουά και παρότι δεν τα κατάφερε, επιβεβαίωσε ότι το μέλλον γράφει το όνομά του και ο τίτλος σε Γκραν Σλαμ δεν θα αργήσει να έρθει.

ΣΟΚ στην Βοιωτία: 65χρονος πήγε να σκοτώσει την 87χρονη μάνα του με μαχαίρι

Τέσσερις ώρες πάλεψε σαν πραγματικό θηρίο για να φτάσει εκεί όπου ονειρεύονταν από μικρό παιδί. Μόνο που απέναντι του δεν ήταν κάποιος τυχαίος, αλλά ο κορυφαίος τενίστας των τελευταίων ετών. Και δυστυχώς για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε και σήμερα γιατί είναι στο Νο1 κάνοντας μία επική ανατροπή σε έναν από τους καλύτερους τελικούς στο Παρίσι.

Ο Στέφανος άγγιξε το τέλειο στα δύο πρώτα σετ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, με τον Σέρβο να επιδεικνείει τεράστια ωριμότητα και να κατακτά τα τρία επόμενα φτάνοντας στον 19ο τίτλο του σε τουρνουά Grand Slam (από 20 έχουν τα άλλα δύο ιερά τέρατα Φέντερερ, Ναδάλ) και όντας ο μοναδικός που έχει τα έχει κερδίσει όλα από δύο φορές.

Κι όμως αυτόν τον θρύλο του παγκόσμιο αθλητισμού ο Στέφανος τον κοίταξε στα μάτια, τον ανάγκασε να παίξει στα όρια του και να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό για να μπορέσει να τον λυγίσει…

Το 1ο σετ

Ο Έλληνας τενίστας, στο μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του ως τώρα, δεν έδειξε καθόλου αγχωμένος και κατάφερνε να κρατάει το δικό του σερβίς μέχρι και το 5-5.

Στο 11ο game, όμως, δεν απέφυγε δύο λάθη και ο Τζόκοβιτς έκανε το μπρέικ, στο οποίο όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε με δικό του μπρέικ αμέσως μετά, ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-0 και 5-2, για να το μετατρέψει σε 6-5 ο Σέρβος, αλλά ο Τσιτσιπάς το έκανε 8-6 και έκανε δικό του το πρώτο σετ στον τελικό του Roland Garros.

Το 2ο σετ

Με φόρα από το πρώτο σετ, το οποίο πήρε στο τάι μπρέικ, ο Έλληνας τενίστας έκανε αμέσως μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του, κάνοντας το 2-0 στα games. Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος προσπαθούσε να καταλάβει τι γίνεται, όχι απλά δεν κατάφερε να απαντήσει αλλά είδε τον Τσιτσιπά να κάνει και δεύτερο μπρέικ, φτάνοντας στο 5-2 και αμέσως μετά στο 6-2 και το 2-0 στα σετ!

Το 3ο σετ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός στα πρώτα δύο σετ του τελικού του Roland Garros, αλλά το τρίτο ανήκε στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Έχοντας βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, αφού ήταν πίσω με 2-0 σετ, ο Σέρβος μπήκε δυνατά στο τρίτο και κατάφερε να κάνει μπρέικ, παίρνοντας το προβάδισμα με 3-1 στα games.

Ο Τζόκοβιτς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έκανε το 4-1, με τον Τσιτσιπά να προσπαθεί να αντιδράσει, να μειώνει σε 4-2 αλλά να μην καταφέρνει να αντιστρέψει την πορεία των πραγμάτων: 6-3 ο Σέρβος και μείωση σε 2-1 στα σετ.

Το 4ο σετ

Ο Σέρβος πήρε το τρίτο σετ με 6-3 μειώνοντας σε 2-1 και μπήκε με φόρα στο τέταρτο, κυριαρχώντας σε απόλυτο βαθμό. Ο Τζόκοβιτς έκανε δύο μπρέικ, κράτησε το δικό του σερβίς και έφτασε να προηγείται με 5-0 στα games, κάνοντας σαφές ότι ο τελικός θα οδηγηθεί στο 5ο και τελευταίο σετ.

Ο Τσιτσιπάς, άλλωστε, δεν ήταν στο 100% πλέον, όχι μόνο λόγω κούρασης αλλά και εξαιτίας των ενοχλήσεων στη μέση. Το καλύτερο που μπορούσε να κάνει, επομένως, ήταν απλά να πάρει δύο games (6-2), έχοντας αποδεχθεί κι αυτός ότι ο τελικός θα κριθεί στο 5ο σετ.

Το 5ο σετ

Το ζητούμενο για τον Τσιτσιπά ήταν να δείξει ότι ήταν δυνατός ψυχολογικά μετά τα δύο σετ που πήρε ο Τζόκοβιτς και το έδειξε. Ο Ελληνας τενίστας κράτησε το σερβίς και πήρε το πρώτο game, με τον Σέρβο να απαντάει στο δεύτερο.

Τα πράγματα, όμως, κάπου εκεί έγιναν πολύ δύσκολα για τον Τσιτσιπά, αφού ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ και έφτασε να προηγείται με 3-1, κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς του, παίρνοντας το σετ με 6-4 και πανηγυρίζοντας τον 19ο μεγάλο τίτλο της καριέρας του.

Αιδηψός: Συνελήφθη 55χρονος τα ξημερώματα να κυκλοφορεί με ναρκωτικά

Χαλκίδα Ευβοίας: Απόπειρα κλοπής σε Super Market – Άμεση η σύλληψη του Δράστη με το κράνος και την σύριγγα

Ερέτρια: Τραγική κατάληξη για ηλικιωμένη – Την βρήκε γείτονας λιπόθυμη μέσα στο σπίτι μετά από φωτιά στην κουζίνα [ΦΩΤΟ]

Χαλκίδα Ευβοίας: “Πάγωσαν” μόλις είδαν τις καταδικαστικές αποφάσεις που είχε όταν τον συνέλαβαν – Ληστεία, ζωοκλοπή και ζωοκτονία εκτός των όλων

Θρίλερ για γυναίκα στην Εύβοια – Ανακοίνωσε στο Instagram ότι θα αυτοκτονήσει

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο