Το νέο Opel Corsa-e Rally Είναι Έτοιμο για Δράση

27 Νοεμβρίου 2020, 8:51 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Opel Corsa-e Rally

Η Opel είναι ηλεκτρική – τόσο στο δρόμο όσο και στις ειδικές διαδρομές. Το Opel Corsa-e Rally είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αγώνες ράλι της εταιρείας. Τα ηλεκτρικά οχήματα με το χαρακτηριστικό έμβλημα ‘Blitz’ θα λάβουν μέρος την επόμενη χρονιά σε μια σειρά αγώνων ενιαίου τύπου – το ADAC Opel e-Rally Cup.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Νεαρή γυναίκα διακωμωδούσε πριν μια εβδομάδα στο Tik Tok τον Κορονοϊό και μετά από δύο μέρες βγήκε θετική μαζί με τον γιό της

Τέσσερα Corsa-e Rally της Opel Motorsport ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα μία τριήμερη δοκιμή στο Pferdsfeld Test Center, με οδηγούς τους Marijan Griebel, Horst Rotter και τον Volker Strycek που έχει γράψει ιστορία στην Opel. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των 100kW (136hp) κάλυψαν συνολικά 1.500 χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα. Το Corsa-e Rally βασίζεται στο επιτυχημένο Opel Corsa-e, που κέρδισε το “Χρυσό Τιμόνι 2020”.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου προγράμματος δοκιμών τα αυτοκίνητα ολοκλήρωσαν απόσταση που ισοδυναμεί με δύο πλήρεις αγώνες του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι (DRM) – συμπεριλαμβανομένων των ειδικών διαδρομών, των απλών διαδρομών και του σέρβις των αυτοκινήτων.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης, όπως οι χρόνοι οδήγησης και φόρτισης, η διαχείριση της θερμοκρασίας της μπαταρίας και οι ρυθμίσεις του λογισμικού, δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά σε συνθήκες ενός αγώνα ράλι. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πραγματοποίησαν δοκιμές μακράς διάρκειας για τον έλεγχο της αντοχής των νέων εξαρτημάτων.

«Ήταν μια εποικοδομητική και επιτυχημένη δοκιμασία», δήλωσε ο Jörg Schrott, Διευθυντής της Opel Motorsport. «Συγκεντρώσαμε σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες εν όψει των προετοιμασιών για το 2021 Opel e-Rally Cup.

Δυστυχώς, αρκετοί αγώνες ράλι στους οποίους θα δοκιμάζαμε τα οχήματα εξέλιξης δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Αυτό κατέστησε την προσομοίωση των αγώνων στο Pferdsfeld ακόμα πιο σημαντική – με αποτέλεσμα το νέο Corsa-e Rally να είναι τώρα έτοιμο για δράση.»

Το ADAC Opel e-Rally Cup θα περιλαμβάνει οκτώ αγώνες μεταξύ της άνοιξης και του φθινοπώρου του 2021. Ένα επιπλέον προπαρασκευαστικό ράλι για όλες τις εγγεγραμμένες ομάδες είναι προγραμματισμένο να γίνει πριν την έναρξη της σεζόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.