Η ευκαιρία του αιώνα: Καινούργια Porsche Panamera με 16.300 ευρώ…

Τι θα λέγατε αν στην τιμή ενός Dacia Sandero θα μπορούσατε να αγοράσετε μία καινούργια Porsche Panamera;. Πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Καινούργια Porsche Panamera

Η πώληση αυτοκινήτων είναι μία μεγάλη και ακριβή δραστηριότητα η οποία δεν συγχωρεί λάθη και αβλεψίες. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, όλα πήγαν στραβά.

Πρόκειται για μία καταχώρηση ενός dealer στην Κίνα, ο οποίος από λάθος έβαλε μία ασύλληπτα χαμηλή τιμή για ένα πανάκριβο αυτοκίνητο.

Το περιστατικό έγινε στην πόλη Yinchuan στην Κίνα όπου ο αντιπρόσωπος της Porsche έβαλε τιμή στην Panamera στα 18.000 δολάρια, περίπου 16.300 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ξεκινά στην Κίνα από τα 92.000 δολάρια.

Ο αντιπρόσωπος άργησε αλλά τελικά αντιλήφθηκε το λάθος του και προσπάθησε να αποσύρει την εξωφρενικά χαμηλή τιμή. Όμως το θέμα ξέφυγε από τα στενά πλαίσια της Κίνας και έφθασε μέχρι τα κεντρικά της Porsche.

Οι παραγγελίες είχαν πέσει βροχή και η Porsche επικοινώνησε με τον πρώτο από αυτούς που είχαν σπεύσει να εκμεταλλευτούν την απίστευτη ευκαιρία.

Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το με ποιον τρόπο διευθετήθηκε η κατάσταση, όμως υπήρξε ανακοίνωση που λέει ότι οδηγήθηκαν σε έναν κοινά αποδεκτό συμβιβασμό για το ένα αυτοκίνητο που υπήρχε στην αντιπροσωπεία.

Porche Panamera

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι η Porsche επικοινώνησε προσωπικά με όλους τους πελάτες που είχαν βάλει παραγγελία και τους εξήγησαν την κατάσταση ζητώντας και συγνώμη.

Οι προκαταβολές που είχαν δοθεί συμφωνήθηκε να επιστραφούν εντός 48 ωρών. Το θέμα όμως προκάλεσε έντονες συζητήσεις στην Κίνα και κατά πόσον η εταιρία θα έπρεπε να αναγνωρίσει το λάθος της και να προχωρήσει στην εξυπηρέτηση όλων όσων είχαν προλάβει να βάλουν προκαταβολή για την Panamera.

O λεπτός χειρισμός από την πλευρά της Porsche ήταν απαραίτητος καθώς η Κίνα είναι μία πολύ σημαντική αγορά για την γερμανική εταιρία. Πέρσι η Porsche πούλησε στην Κίνα 93.286 αυτοκίνητα, λίγο λιγότερα από την προηγούμενη χρονιά.

Συνολικά πάντως η Κίνα αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των παγκόσμιων πωλήσεων της Porsche με έσοδα της τάξης των 12 δισ. δολαρίων.

Πηγή newsauto.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε Επίσης

Βρείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News