Ο «απόλυτος εξομοιωτής οδήγησης» της Volvo Cars χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία gaming .

21 Νοεμβρίου 2020, 6:49 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
«απόλυτος εξομοιωτής οδήγησης» της Volvo Cars
Μία εγκατάσταση με κινούμενο κάθισμα οδηγού, ένα τιμόνι με τεχνολογία αφής που προσφέρει feedback κι ένα headset εικονικής πραγματικότητας με κρυστάλλινη απόδοση θα έκαναν οποιονδήποτε σοβαρό gamer να ζηλέψει. Ωστόσο, ο εξομοιωτής της Volvo Cars αναβαθμίζει αυτό το concept σε ανώτερο επίπεδο, καθιστώντας δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς την πραγματικότητα από την εξομοίωση. Κάτι, άλλωστε, που είναι ακριβώς το ζητούμενο.
Με τη χρήση ιδιαίτερα προηγμένης τεχνολογίας από την κορυφαία real time 3D πλατφόρμα ανάπτυξης Unity και με τη συνδρομή των Φινλανδών ειδικών εικονικής και μεικτής πραγματικότητας της Varjo, ο εξομοιωτής δημιουργεί την εμπειρία οδήγησης ενός πραγματικού αυτοκινήτου σε πραγματικούς δρόμους. Συνδυάζει γραφικά 3D υψηλής ευκρίνειας που αναπαριστούν την πραγματικότητα, ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας και ένα ολόσωμο κοστούμι Teslasuit που προσφέρει απτικό feedback από τον εικονικό κόσμο, ενώ παρακολουθεί και τις αντιδράσεις του σώματος.
Αυτός ο συνδυασμός software και hardware επιτρέπει στους μηχανικούς της Volvo Cars να εξομοιώνουν αναρίθμητα κυκλοφοριακά σενάρια σε ένα πραγματικό περιβάλλον πίστας, με τη χρήση ενός πραγματικού αυτοκινήτου. Όλα αυτά, με απόλυτη ασφάλεια. Οι μηχανικοί αποκομίζουν πολύτιμη γνώση για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον άνθρωπο και το αυτοκίνητο, η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών υποβοήθησης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης.
Οι δοκιμαστές μπορεί να εκτεθούν στη λειτουργία φανταστικών χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, σε user interface για αυτόνομη οδήγηση, σε μελλοντικά μοντέλα αυτοκινήτων και πολλά άλλα σενάρια. Ο εξομοιωτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πραγματικά πεδία δοκιμών ή σε εργαστήριο και κάθε σενάριο είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο. Κυριολεκτικά, οι πιθανότητες είναι ανεξάντλητες.
Ο «απόλυτος εξομοιωτής» της Volvo Cars παρουσιάστηκε πριν δύο μέρες σε ένα live event που μεταδόθηκε από την Open Innovation Arena της Volvo, με οικοδεσπότες μια ομάδα ειδικών καινοτομίας της εταιρείας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το event εδώ.
Το περασμένο έτος, από κοινού με την Varjo, η Volvo Cars έγινε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που πέτυχε να οδηγηθεί ένα πραγματικό αυτοκίνητο με τη χρήση headset μεικτής πραγματικότητας. Πλέον, η συνεργασία επεκτάθηκε συμπεριλαμβάνοντας τη Unity και τον κατασκευαστή ολόσωμων απτικών κοστουμιών, Teslasuit.
Σύμφωνα με τον Casper Wickman, επικεφαλής του τμήματος User Experience στην Open Innovation Arena της Volvo και έναν από τους οικοδεσπότες του ζωντανού event, αυτό δίνει τη δυνατότητα στη Volvo να μελετά αληθινές ανθρώπινες αντιδράσεις σε ασφαλές περιβάλλον, με κόστος εξαιρετικά μικρότερο σε σχέση με το αντίστοιχο ενός πραγματικού τεστ.
«Η συνεργασία με μεγάλες εταιρείες όπως οι Varjo, Unity και Teslasuit, μας επέτρεψε να δοκιμάσουμε πάρα πολλά σενάρια που μοιάζουν και γίνονται αντιληπτά ως απολύτως πραγματικά, χωρίς να χρειάζεται η κατασκευή πραγματικών υποδομών», δηλώνει ο Casper Wickman. «Μας δίνει τη δυνατότητα να οδηγούμε πραγματικά αυτοκίνητα σε πλήθος κυκλοφοριακών σεναρίων που είναι σαν αληθινά, τα οποία όμως μπορούν να διαφοροποιηθούν με την με την απλή πίεση ενός πλήκτρου».
Οι δοκιμές είναι εξαιρετικά σημαντικές στην ανάπτυξη συστημάτων ασφαλείας για αυτοκίνητα, όπως οι τεχνολογίες αποφυγής σύγκρουσης. Αλλά η δοκιμή αυτών των συστημάτων στην πραγματικότητα μπορεί να είναι επικίνδυνη, χρονοβόρα και ακριβή. Οι προσομοιώσεις εικονικής και μεικτής πραγματικότητας, ωστόσο, επιτρέπουν την απόλυτα ασφαλή δοκιμή σε αληθινά περιβάλλοντα, χωρίς να χρειάζεται να κατασκευαστούν καθόλου φυσικά πρωτότυπα ή να δημιουργηθούν πολύπλοκά σενάρια.
«Χρησιμοποιώντας αυτή την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία, εξερευνούμε και ηγούμαστε στην εξέλιξη για τη δημιουργία ασφαλών αυτοκινήτων στο μέλλον. Είναι σπουδαίο που έχουμε ένα ρόλο σε αυτό», δήλωσε ο Casper Wickman.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.