in

Πως μπορώ να μειώσω το κόστος του service του αυτοκινήτου μου;

Πως μπορώ να μειώσω το κόστος του service του αυτοκινήτου

Με τις τιμές όλων των αγαθών και υπηρεσιών να ανεβαίνουν, το κόστος χρήσης του αυτοκίνητου εκτοξεύθηκε. Μπορώ με κάποιο τρόπο να εξοικονομήσω χρήματα από τα service του;

Οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, έχουν φέρει αύξηση τιμών σε όλα τα αγαθά. Έτσι λοιπόν, πέρα από την αύξηση στην τιμή του καυσίμου που ανεβάζει το κόστος μετακίνησης, τα αναλώσιμα του αυτοκινήτου μας με την σειρά τους ανεβάζουν το κόστος συντήρησης.

Car service 2

Η πλειοψηφία των αυτοκινήτων χρειάζεται επίσκεψη στο συνεργείο μία φορά τον χρόνο ή περίπου κάθε 15.000 με 20.000 χλμ., με το λιπαντικό και το γενικό service να πηγαίνουν εναλλάξ. Πέρα όμως από τα προκαθαρισμένα αναλώσιμα που αντικαθίστανται σε αυτά, μπορεί το αυτοκίνητό μας να χρειαστεί και μερικά ακόμα, όπως μπουζί, ιμάντες κ.α.

Αυτοκίνητα: Βρείτε τις καλύτερες ευκαιρίες στην Χαλκίδα

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σαν σωστοί καταναλωτές, είναι να μάθουμε ακριβώς τις προδιαγραφές των ανταλλακτικών που αλλάζουμε συχνά στο αυτοκίνητό μας, και μετά από έρευνα αγοράς να προχωρήσουμε στην πιο προσιτή επιλογή. Σε καμία περίπτωση δεν προχωράμε σε αγορά ιμιτασιόν ανταλλακτικών και προτιμάμε τις επώνυμες εταιρείες που συνεργάζονται με τους κατασκευαστές των αυτοκινήτων. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πάρουμε το σωστό ανταλλακτικό για το αυτοκίνητο μας με το μικρότερο δυνατό κόστος, χωρίς συμβιβασμούς σε θέματα ασφάλειας.
Car service 3

Τα βασικά ανταλλακτικά που μπορούμε εύκολα να εφοδιαστούμε μόνοι μας είναι τα λιπαντικά, τα φίλτρα (αέρα, καυσίμου, λαδιού και καμπίνας), το ψυκτικό υγρό και τα τακάκια των φρένων. Μερικά από αυτά μπορούμε να τα αλλάξουμε και μόνοι μας, όπως για παράδειγμα το φίλτρο καμπίνας και αέρα, ενώ τα υπόλοιπα μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας στο προκαθορισμένο service και να τα χρησιμοποιήσει ο μηχανικός. Με αυτό τον τρόπο θα πληρώσουμε μόνο τα εργατικά, εξοικονομώντας αρκετά ευρώ της τσέπης μας.

Για παράδειγμα, εάν κάνετε έρευνα αγοράς για να αγοράσετε το ίδιο λιπαντικό κινητήρα που θα σας βάλει και ο μηχανικός στο συνεργείο, θα δείτε ότι η διαφορά στην τιμή μπορεί να είναι διπλάσια. Να σας χρεώνουν δηλαδή περίπου 20 ευρώ το ένα λίτρο συνθετικού λιπαντικού, την στιγμή που στην ελεύθερη αγορά κοστίζει το ίδιο ακριβώς προϊόν με την σφραγίδα του κατασκευαστή, μόλις 9 ευρώ. Το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και για τα υπόλοιπα αναλώσιμα που αναφέραμε πιο πάνω.

Τέλος, θα πρέπει να θυμάστε ότι με την δημιουργία Ομίλων που περιλαμβάνουν αρκετές μάρκες με μοντέλα που χρησιμοποιούν τα ίδια μηχανικά μέρη και άρα αναλώσιμα, μπορείτε να κάνετε μία έρευνα αγοράς στα τμήματα ανταλλακτικών μεταξύ των αδελφών εταιρειών και να αγοράσετε το εργοστασιακό ανταλλακτικό που ψάχνετε με την χαμηλότερη τιμή.

Πηγή

Γίνετε μέλος στην κοινότητα VIBER του eviathema.gr για να μην χάνετε καμία είδηση

Written by Eviathema.gr

Η ηλεκτρονική εφημερίδα https://www.eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη. Δημοσιεύονται καθημερινά αποκλειστικά Ρεπορτάζ και ειδήσεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας Αστυνομικά, Κοινωνικά, Αθλητικά, Πολιτικά, Συντεύξεις κα. Η eviathema.gr είναι εγγεγραμένο μέλος του emedia ενώ Ρεπορτάζ της έχουν παρουσιαστεί από ιστοσελίδες ενημέρωσης όπως το Protothema.gr, το newsit.gr, το in.gr, το zougla.gr, το iefimerida.gr καθώς και δελτία ειδήσεων και εκπομπές των Ant1, Mega, Star, Skai.

Τροχαίο στην Νέα Αρτάκη – ΙΧ “καρφώθηκε” πάνω σε τοίχο [ΦΩΤΟ]

ΕΟΦ: Η λίστα με όλες τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων