Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Χριστού – Αγίου Χριστοφόρου στο Βαθύ – Αυλίδος

vathi 7

Με την πρέπουσα και ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε μέσα στην χαρμόσυνο περίοδο της Χριστού Αναστάσεως και η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου προστάτου και συνοδοιπόρου των απανταχού οδηγών με επίκεντρο της λαμπράς εορτής τον φερώνυμο περικαλέστατο και συνεορτάζοντα ενοριακό ιερό ναό Αναστάσεως του Χριστού – Αγίου Χριστοφόρου Βαθέως Αυλίδος όπου το εσπέρας της 8ης Μαϊου χοροστάστησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος πλαισιούμενος απο τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αυλίδος Οικονόμο Κωνσταντίνο Κατσουλιέρη εφημέριο Παραλίας Αυλίδος ιερείς απο την επαρχία Αυλίδος και την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τον Οικονόμο Δημήτριο Μωραΐτη εφημεριο του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ο οποίος αναφέρθηκε με πνευματικούς λόγους διδαχής που απορέουν μέσα απο την χαρμόσυνη και αναστάσιμη περίοδο που διανύουμε επίσης αναφέρθηκε και στους τιμωμένους αγίους που αναφέρει ο συναξαριστής και αποτελούν πρότυπα για τον κάθε πιστό ενώ ιδιαίτερα ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε και στην μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου μέσα απο την υμνολογία των ύμνων αλλά και στα παραδείγματα που απορέουν από τον βίο του.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος απήυθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους συμμετέχοντες πιστούς.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος προέστη της λιτανείας της εικόνος του Αγίου Χριστοφόρου την οποία πλαισίωσαν η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Χαλκιδέων.

Επίσης τα αναλόγια διηκόνησαν τον δεξιό χορό ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Ελευθέριος Πνευματικός με τον Λαμπαδάριο του ιερού ναού κ. Αναστάσιο Καλαφάτη και στο αριστερό αναλόγιο ο Πρεσβύτερος Πέτρος Βλάχος εφημέριος ιερού ναού Αγίου Τρύφωνος Νέας Λαμψάκου Χαλκίδος.

Την εορτή τίμησαν ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα ο Αστυνομικός Διεύθυντης Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος ο Αντιδήμαρχος Βαθέως κ. Ελευθέριος Λειβαδίτης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Βαθέως Νικήτας Νίκος ο συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Σταύρος Μακαρίου καθώς επίσης τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι της ενότητος του Δήμου Χαλκιδέων και πλήθος πιστών απο την ευρύτερη περιοχή της Αυλίδος και την Χαλκίδα.

vathi 6

vathi 7

vathi 5

vathi 4

vathi 3

vathi 2

vathi 1

vathi

vathi 11

vathi 10

vathi 9

vathi 8

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Έλα στo VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ