Η Χαλκίδα υποδέχθηκε τα ιερά λείψανα των Αγών Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Μυτιλήνη

Με χαρά, ευλάβεια και τιμή υποδέχθηκε η Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελιστρίας Κανήθου, Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόχορος Ζιμβραγουδάκης-Καθηγούμενος της Ι. Μονής Υψηλού, και τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα του Σαββάτου 5 Μαρτίου 2022, στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, παρουσία πλήθους πιστών, με επικεφαλής την Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Πάνο, την Πρόεδρο του ΔΕΥΑΧ κ. Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογιού, τον εκπρόσωπο αξιωματικό της Σχολής Πεζικού και εκπροσώπους των Αρχών του Τόπου μας.

Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς, και ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Πόλεως τον άγιο Καθηγούμενο π. Πρόχορο για την ευλογία της διακομιδής των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, παρακαλώντας τον να διαβιβάσει τις ευχαριστίες αυτές και προς το σεπτό πρόσωπο του αγίου Μυτιλήνης.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού προσήλθε, μεταξύ των προσκυνητών και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να λάβει την ευλογία των Αγίων.

Την Κυριακή της Τυρινής 6 Μαρτίου το πρωί ετελέσθη η Αρχιερατική χοροστασία στον Όρθρο και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, εισάγοντας τους πιστούς στην προ των πυλών ιερή περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προτρέποντάς τους να επιδοθούν στον καλό αγώνα εξασκούμενοι στις αρετές της νηστείας, της πίστεως, της προσευχής, της ελεημοσύνης, ώστε να κληρονομήσουμε εκ νέου τον Παράδεισο.

Τα Τίμια Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων θα παραμείνουν στην Πόλη μας μέχρι τις 20 Μαρτίου 2022, ενώ στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, Ιερές Αγρυπνίες, Κηρύγματα και πνευματικές ομιλίες κ.λπ., τα οποία μεταδίδονται και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7), σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!