Δείτε που περνάει τις διακοπές του ο Αρχιεπίσκοπος [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

27 Ιουνίου 2020, 6:14 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Το µοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, δηµιούργηµα του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυµου, βρίσκεται σκαρφαλωµένο σε απότοµο βράχο στη Ζάλτσα Βοιωτίας. Εκεί αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο, διαβάζει, προσεύχεται, γράφει άρθρα, συγκεντρώνει υλικό για τα επόµενα βιβλία του, προετοιµάζεται για την Ιεραρχία, υποδέχεται τους φίλους του και µεταµορφώνεται σε έναν πραγµατικό αγρότη και κτηνοτρόφο.

Χαλκίδα: Απόπειρα ληστείας σε κεντρικό κατάστημα το μεσημέρι της Παρασκευής

Στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, στη Ζάλτσα Βοιωτίας, θα βρεθεί τις επόµενες ηµέρες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυµος, για ολιγοήµερες διακοπές. ∆εν ήταν µια εύκολη χρονιά για κανέναν, πόσο µάλλον για τον Προκαθήµενο της Ελλαδικής Εκκλησίας που θα πρέπει από τον χειµώνα να αντιµετωπίσει τις νέες εκκλησιαστικές προκλήσεις, κρατώντας όµως πάντα χαµηλούς τόνους, αφού κατά κοινή οµολογία είναι ο Αρχιεπίσκοπος της νηφαλιότητας. Πρόκειται για το ησυχαστήριό του, το µέρος που αγαπάει µε όλη τη δύναµη της ψυχής του. Αυτός το «ζωντάνεψε και σήµερα στέκει πλέον εκεί περήφανο και αποτελεί το «στολίδι» της περιοχής. Σε αυτό το µέρος ο Αρχιεπίσκοπος αναπαύεται και ηρεµεί. Αν και ο ίδιος δεν συνηθίζει να κολυµπάει, απολαµβάνει να αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, καθώς ακριβώς από κάτω είναι η παραλία της Ζάλτσας.

Το µοναστήρι, το οποίο ανήκει στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και όχι στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, το έφτιαξε και το αναστήλωσε το 1994 ο Μακαριώτατος όταν ήταν ακόµη µητροπολίτης Θηβών.

Τροπολογία Αυγενάκη: Αθλητικοί παράγοντες επιστρέφουν στις θέσεις διοίκησης – Επιστροφή μεγάλου Ευβοϊκού παράγοντα

Είναι χαρακτηριστικό πως έξω από το κελί του έχει βάλει και την επιγραφή «σήµερον εµού, αύριο ετέρου και ουδέποτε τινός». Αυτό είναι το πνεύµα του Αρχιεπισκόπου. Να χτίζει και να αφήνει κληρονοµιά για τις επόµενες γενιές.

f3 1

Σε αυτό το µετέωρο µοναστήρι της βοιωτικής γης, που βρίσκεται σκαρφαλωµένο στον απότοµο βράχο, κτισµένο κυριολεκτικά στην κορυφή του, ο Αρχιεπίσκοπος αγναντεύει τη θάλασσα, διαβάζει, προσεύχεται, γράφει άρθρα, συγκεντρώνει υλικό για τα επόµενα βιβλία του, προετοιµάζεται για την Ιεραρχία, υποδέχεται τους φίλους του και φυσικά µεταµορφώνεται σε έναν πραγµατικό αγρότη και κτηνοτρόφο.

Πηγή newsit.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.