Η Εορτή του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις στο Όρος των Διρφύων

εκκλησιθα

Με λαμπρότητα και εν μέσω πυκνής ομίχλης η οποία επισκιάζει τα ελατοσκεπάστα άλση του όρους των Διρφύων με την χάρη του Αναστάντος Χριστού και του τιμωμένου Οσίου Νικολαου του εν Βουνένοις του οποίου τιμήθηκε η μνήμη του στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι στον ορεινό και μετέωρο χωρίο του Κούτουρλα Διρφύων της Διρφυακής Υπαίθρου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία προεξάρχοντος με την ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργους κληρικούς εκ της Ιερας Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Παρά τις καιρικες συνθήκες πολλοί ήταν οι φιλέορτοι πιστοί την Αθήνα την Χαλκίδα την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή των Διρφύων που τίμησαν την εορτή και προσήλθαν στην Θεία Ευχαριστια και ακολούθως παρεκάθησαν όλοι εις την εόρτιο τράπεζα μερίμνη του κτήτορος ιδρυτού του ιερού παρεκλησίου και Υμνογραφου των Αλεξανδρέων Εκκλησίας Δρος Χαραλάμπους Μπούσια.

εκκλησιθα

εκκλησια

εκκηλσια

Φωτογραφίες Φώντος Φωτίου Δημήτριος Πετρογιάννης.

Έλα στo VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ